Gazete Vatan Logo

First lady’den Lebron’a destek

ABD Başkanı Trump’ın hakkında hakaretamiz sözler sarfettiği NBA yıldızı Lebron James’e bir destek de Melania Trump’tan geldi. Melania Trump, James’in ‘iyi şeyler yapmaya çalıştığını’ söyledi

First lady’den Lebron’a destek

ABD’de ünlü basketbol yıldızı Lebron James’i hedef alan sözleri nedeniyle kamuoyunda tepkilere neden olan Başkan Donald Trump’a bir darbe de eşi Melania’dan geldi. First lady, Trump’ın LeBron James ile ilgili hakaretamiz ifadeler içeren tweet’inden saatler sonra ünlü basketbolcuyu öven bir açıklama yaptı.

James, CNN televizyonuna verdiği son röportajda, Başkan Trump’ın kutuplaştırıcı bir siyaset yürüttüğünü ve ırkçılığı cesaretlendirdiğini söylemişti. Trump ise bu çıkışa karşılık olarak, Twitter hesabı üzerinden James’in zekasını sorgulayan bir paylaşım yapmıştı.

James’le röportaj yapan Dom Lemon’ın ‘televizyondaki en aptal kişi’ olduğunu savunan Trump mesajında, “Lebron’u bile akıllı gösterdi ki bunu yapabilmek kolay değil. Ben Mike’ı (Michael Jordan) severim” ifadelerini kullanmıştı. Bu açıklamadan saatler sonra Melania Trump, sözcüsü Stephanie Grisham aracılığıyla James’ın Ohio’da açılışını yaptığı ‘I Promise’ adlı okulla ilgili olarak, ünlü oyuncunun ‘iyi şeyler yapmak için çalıştığını’ söyledi. CNN’e açıklama yapan sözcü, Melania Trump’ın söz konusu okulu ziyaret edebileceğini de belirtti. Grisham, “Her zaman olduğu gibi first lady, bugün çocukların karşı karşıya olduğu problemler hakkında herkesi açık bir diyalog konusunda destekliyor. Bildiğiniz gibi Bayan Trump, ülkeyi ve dünyayı çocukların iyi ve sağlıklı yaşam koşullarına sahip olması adına konuşmak için dolaşıyor” dedi.

Haberin Devamı

Jordan arka çıktı

Trump’ın tweet’inde taraftarı olduğunu söylediği basketbol oyuncusu Michael Jordan da, meslektaşı James’e destek veren isimler arasında yer aldı. Jordan sözcüsü aracılığı ile, “Ben L.J.’i [LeBron James] destekliyorum. Toplumu için inanılmaz işler yapıyor” dedi.

‘Trump bizi bölüyor’

Lebron James, CNN röportajında, “O (Trump) bizi bölüyor ve son birkaç aydır, sporu da insanları ayırmak için kullandığını fark ediyorum ki buna katılmam mümkün değil. Çünkü ben ilk kez beyaz biri ile spor yaparken bir araya geldim” demişti.