Gazete Vatan Logo

Fırsatlara bakıyoruz

THY, kurdukları Gayrimenkul Yatırım ve İşletme’nin Türkiye ve yurt dışında havalimanlarına yatırım için araştırma yaptığını ancak henüz kesinleşen bir süreç bulunmadığını açıkladı

Fırsatlara bakıyoruz

Türk Hava Yolları (THY), kurdukları Gayrimenkul Yatırım ve İşletme Anonim Şirketi’yle yurt içi ve yurt dışında fırsatlara baktıklarını bildirdi. THY, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan pay alımına ilişkin çıkan haberlerle ilgili açıklamada bulundu.

THY konuyla ilgili, “17.11.2017 tarihli açıklamamızda Türk Hava Yolları A.O.’nın havalimanı işletmeciliği ve yatırımları alanları başta olmak üzere ve ana sözleşmesinde belirtilen konularda faaliyet göstermek üzere ‘THY Havaalanı Gayrimenkul Yatırım ve İşletme Anonim Şirketi’ unvanlı şirketin kurulmasına karar verildiği kamuoyu ile paylaşılmıştı. THY Havaalanı Gayrimenkul Yatırım ve İşletme Anonim Şirketi, Türkiye’de veya yurt dışında faaliyet gösteren havalimanlarından yatırım amaçlı ortaklık için araştırmalar yapıyor. Henüz kesinleşen bir anlaşma süreci bulunmamaktadır” denildi.

Yeni Havalimanı’nda bilet fiyatını rekabet belirler

THY’nin KAP’a yaptığı diğer bir açıklamada da şirketin 2019-2020 yıllarında, filosuna katılacak uçaklar ile birlikte kapasitesinin 2 yıllık toplam büyümesinin yüzde 10’u geçeceğinin öngörüldüğü belirtildi.

Haberin Devamı

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İstanbul Yeni Havalimanı’na geçtikten sonra artacak olan kapasitemiz ve bu havalimanına sefer düzenleyecek diğer havayollarının fiyat politikalarına da bağlı olarak fiyatlarımızın rakiplerimize göre rekabetçi olacağını öngörüyoruz. İstanbul Yeni Havalimanı’nın faaliyete geçmesiyle beraber, bilet fiyatlarının geçmişte de olduğu gibi rekabet ve talep doğrultusunda belirleneceğini öngörüyoruz.”