Gazete Vatan Logo

Firefox'a yeni özellikler geliyor

Firefox'a yeni özellikler geliyor

Mozilla geçtiğimiz günlerde Google ile düzenli anlaşmasını yenilemeyi bırakmış ve ülkelere göre varsayılan arama motorları ile anlaştığını duyurmuştu. Şimdi de Mozilla blog sayfası üzerinden, Firefox’dan yapılan arama bölümünün neye benzeyeceğini, ayrıntıları ile anlatan bir yazı yayınlandı.

EK DÜĞMELER EKLENDİ

Firefox gelen yeniliklerle arama özelliği geliştirilmiş bir öneri sistemine sahip olacak. Ayrıca Firefox'a her zaman kullandığınız arama motoru dışında aramalar da yapmanızı sağlayacak düğmeler eklenmiş. Mesela Wikipedia üzerinden bir arama yapmak istiyorsanız, aradığınız kelimeyi girip listeden Wikipedia düğmesine basarak, doğrudan ilgili sayfaya yönlendirilebileceksiniz.

DİL TERCİHİNE GÖRE ARAMA MOTORU

Firefox sizin dil terchinize göre bir grup arama motorunu hazır olarak kullanımıza sunuyor. Ama her zaman Firefox tarafından seçilen varsayılan arayıcıları kullanmak zorunda değilsiniz. İsterseniz yeni arama motorlarını da seçenekler arasına ekleyebilir ve istediğiniz biri üzerindne hızlı arama yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

ÇIKIŞ TARİHİ HENÜZ BELLİ DEĞİL

Yeni arayüzü ve arama özellikleriyle daha güçlü ve esnek bir Firefox bizi bekliyor. Çıkış tarihi ise henüz kesin olmamakla birlikte, Aralık ayı içerisinde yeni sürümün indirilebilir hale geleceğini düşünüyoruz.