Gazete Vatan Logo

Firavunun dönüşü!

Mısır'da mahkeme,Mübarek'in tahliyesine karar verdi

Firavunun dönüşü!

Demir yumrukla 30 yıl yönettiği Mısır’da iki yıl önce 28 günlük halk ayaklanmasıyla devrilerek hapse atılan Mübarek, darbe yönetimi iktidara geldikten 48 gün sonra serbest bırakılıyor.

Mısır’da 3 Temmuz’da Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’yi ‘halkın isteği’ bahanesiyle görevinden alan Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı Abdül Fettah El Sisi, rejime olan minnet borcunu kendisine bu gücü veren eski diktatör Hüsnü Mübarek’i salarak ödüyor. Mursi ile birlikte onlarca Müslüman Kardeşler liderini hapse atan darbe yönetimi, 30 yıllık iktidarını 2011’deki halk ayaklanmasıyla kaybederek hapse atılan 85 yaşındaki Mübarek’i yargılandığı iki davada iki gün arayla beraat ettirdi. Mübarek’in dün Ahram gazetesi yöneticilerinden hediye alma suçlamasıyla tutuklu yargılandığı davada tahliyesine karar verildi.

Firavunun dönüşü

‘Bugün bırakılabilir’

“Firavun” lakaplı Mübarek hakkında “25 Ocak 2011 devrimi sırasında göstericilerin öldürülmesi” ve “zimmete para geçirme” davaları sürüyor. Ancak “asgari tutukluluk süresini dolduran” Mübarek’in tutuksuz yargılanmasına karar verilmişti. Dün tekrar Tora Cezaevi’nde görülen Mübarek’in 48 saat daha burada tutulacağı açıklandı. Reuters’a konuşan avukatı Mübarek’in bugün serbest bırakılabileceğini açıkladı. Kahire Mahkemesi, Mübarek hakkındaki tahliye kararının kesin olduğu ve iddia makamının karara itiraz edemeyeceğini açıkladı.

Mısır’daki 6 Nisan Hareketi, Mübarek’in tahliye edilmesi kararına şaşırmadıklarını belirterek, “Mübarek yargı serbest bıraksa da bırakmasa da halkın nezdinde suçludur” açıklaması yaptı.

Haberin Devamı