Gazete Vatan Logo

Fırat'tan gündeme gibi düşen bomba açıklama

Mir Mehmet Fırat, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP Genel Merkezi'nde görüştü.

Fırat'tan gündeme gibi düşen bomba açıklama

Fırat, görüşme sonrasında gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu:

Fırat: "Meclis Başkanlığı seçimi nedeniyle partimin beni aday göstermiş olması dolayısı ile önce Adalet ve Kalkınma Partisi'nde Sayın Genel Başkan ve heyeti ile görüşmemiz oldu. CHP ile de biraz önce oldukça verimli bir görüşmemiz oldu. Meclis'in gerçek anlamda bir parlamento gibi çalışmasını sağlayıp, vekillerin olması gereken itibarının sağlanması tedbirlerinin yanında, anayasal siyasi partiler gibi önemli konuların bir an önce değiştirilebilmesinin gerektiği konusunda aynı görüşte olduğumuzu tespit etmiş olduk. Özellikle darbe yasaları ile ilgili değişikliklere öncelik verilmeli. Tabii ki CHP'nin de bir adayı var. Deneyimli isim Sayın Baykal. Bütün adayların tamamı hakikaten Meclis'i yönetmeye muktedir olan arkadaşlar. Ama arzu edilirdi ki dört siyasi partinin mutabakatıyla bir başkan seçilebilsin. Arzu edilen budur. 7 Haziran seçimlerinde milletimizin verdiği mesajın tam anlaşılmadığı kanısındayım. CHP yetkililerine bizi kabullerinden dolayı teşekkür ediyoruz.

Haberin Devamı

İSTİKLAL MARŞI

Fırat gazetecilerin, seçilirseniz İstiklal Marşı'nı okuyacak mısınız sorusuna ise; "Ben İstiklal Marşı'nın bütün kıtalarını bilmiyorum. 12 Eylül zindanlarından geçmiş olanlar tüm kıtaları ezberlemek zorundaydı yoksa sopa ile öğreniyorlardı. İstiklal Marşı'nı sopa ile öğretmenin çok faydalı olmadığını da görmüş olduk. İstiklal Marşı ve bayrakla ilgili herhangi bir sorunuz yok. İçerik olarak karşı çıktığımız noktalar olabilir. Diğer siyasi partilerin de İstiklal Marşı'nın içeriği ile ilgili söylemleri olmuştur. Herkes müziğe de aşina değil. Mühim olan ona karşı saygı duymaktır. Zorla okutursanız zindanları hatırlatmış olursunuz.

SURİYE'YE MÜDAHALE

Şuanki hükümet geçici bir hükümet, Türkiye'yi savaşa sokma riskini alacak bir hükümet yok şu an. Türkiye'nin Suriye'ye müdahalesi ile ilgili sebeplerin geçerli olduğu kanısında değilim. Bunun sorumluluğunu sırtlanacak bir siyasi de düşünmek istemiyorum. Türk siyasileri aklı selim ile bu konuyu idame ediyor. Rusya, İsrail ve İran'ın tutumlarının da çok iyi değerlendirilmesi gerektiği kanısındayım. Yeni bir hükümet kurulup Meclis'te konuşulmadan karar verilmesinin doğru olduğu kanısında değilim.

Haberin Devamı