Gazete Vatan Logo

Fırat Kalkanı Harekatında 3 asker şehit

Fırat Kalkanı Harekatı'da 3 askerimiz şehit oldu. TSK'dan yapılan açıklamaya göre, saldırıyı Esad rejiminin yaptığı değerlendiriliyor.

Fırat Kalkanı Harekatında 3 asker şehit

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından başlatılan Fırat Kalkanı harekatının 93’üncü gününde acı haber geldi. TSK'dan yapılan açıklamada, "Suriye rejim güçlerince gerçekleştirildiği değerlendirilen hava saldırısında, üç kahraman silah arkadaşımız şehit oldu" denildi.
RTÜK, Başbakanlık tarafından, Fırat Kalkanı Harekatı'nda yaşanan hava saldırısına ilişkin yayın yasağı getirildiğini bildirdi.
Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan açıklama şöyle:
"Fırat Kalkanı Harekatı'nda yürütülen operasyonlar kapsamında, 24 Kasım 2016 saat 03:30 sularında, Suriye rejim güçlerince gerçekleştirildiği değerlendirilen hava saldırısında, üç kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, biri ağır olmak üzere 10 kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır. Yaralı personel tedavilerinin yapılması maksadıyla süratle bölgeden tahliye edilmiştir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milleti'ne başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar dileriz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."
BAŞBAKAN BİLGİ ALDI
Başbakan Binali Yıldırım, Türk askerlerine yapılan saldırıyla ilgili olarak Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'dan bilgi aldı.
VALİ VE ÖZEL KUVVETLER KOMUTANI HASTANEYE GELDİ
Kilis Devlet Hastanesi’nde yaralıları ziyaret eden Kilis Valisi İsmail Çataklı ve Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı ise hastane yetkililerinden bilgi aldı. Çevik Kuvvet polisi hastane ve çevresinde geniş güvenlik önlemi alırken, durumu ağır olan askerler Gaziantep’e sevk edildi.

137 DEAŞ HEDEFİ VURULDU

SURİYE'de sürdürülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda terör örgütü DEAŞ'ın 137 merkezi, karadan ve havadan ateş altına alınarak imha edildi.
Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 93 günden bu yana yürütülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda terör örgütü DEAŞ'ın 137 merkezi karadan ve havadan hedef alınarak vuruldu. Harekatta DEAŞ'tan temizlenen 1820 kilometrekarelik alanda mayın ve el yapımı patlayıcı temizliği de sürdürüldü. Gün içerisindeki çatışmalarda ise 4 Türk askeri yaralandı. Özgür Suriye Ordusu'nun da 2 askeri yaşamını yitirdi, 9'u yaralandı. 24 el yapımı patlayıcının da imha edildiği harekatın son durumuna ilişkin Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan bilgilendirmede şöyle denildi:
"Karadağ bölgesinde; Bab'ın kuzeyden ve batıdan kuşatılması hedefi kapsamında, muhalif unsurlardan oluşan Özel Görev Kuvvet Grubu tarafından, karadan ve havadan sağlanan yoğun ateş desteği ile planlı harekat faaliyetlerinin icrasına devam edilerek Kanlı Kuyu, Tall Barshah ve Jubb Al Barazi'de kontrol sağlanmıştır. Gün içerisinde yaşanan çatışmalarda 2 muhalif şehit olmuş, 9 muhalif yaralanmış, 4 TSK personeli hafif şekilde yaralanmıştır. Muhalif unsurlarca, harekatın başlangıcından bu yana 218 meskun mahalde yaklaşık 1820 kilometrekarede sağlanan kontrol durumu devam etmektedir. Hedef tespit vasıtaları ile tespit edilen 123 DEAŞ hedefine ateş destek vasıtaları ile atış yapılarak, terör örgütü mensuplarınca kullanılan barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta-kontrol tesisleri, silah ve araçları etkisiz hale getirilmiştir. Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından Bab, Kabbasin, Bzagah ve Arimah bölgelerinde bulunan 14 DEAŞ hedefine hava harekatı icra edilmiş, 1 karargah binası ve 7 savunma mevzii imha edilmiştir. DEAŞ'ten temizlenen bölgelerde muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timlerimiz tarafından 24 el yapımı patlayıcı kontrollü olarak imha edilmiştir."

Haberin Devamı