Gazete Vatan Logo

Fırat’ın doğusuna operasyon mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fırat’ın doğusuna operasyon mesajı verirken, “Bu sözlerimiz son ikazlarımız olarak kabul edilmelidir” dedi

Fırat’ın doğusuna operasyon mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün partisinin genel merkezinde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında konuştu.

Türkiye’nin İdlib’de büyük bir felaketin önüne dünyanın takdirini kazanan bir gayretle geçmeyi başardığını belirten Erdoğan “Bazıları soruyor dış politika… İşte buyur dış politika. Soçi Zirvesi ile gayet iyi bir yere getirdik imzalar atıldığından bu yana İdlib’de bir sıkıntı yaşamıyoruz, bölgede huzur, sükun var. Şimdi sırada Fırat’ın doğusundaki terör yuvalarının ortadan kaldırılması vardır. Kimseyi zorla, hala çok ciddi tehditlerin bulunduğu bir coğrafyaya göndermeyi aklımızdan dahi geçirmedik, geçirmeyeceğiz. Şimdi sırada Fırat’ın doğusundaki terör yuvalarının ortadan kaldırılması bölgenin gerçek sahiplerinin hayat alanı haline getirilmesi var” diye konuştu.

Münbiç’te sona geldik

Amerika ile Münbiç konusunda varılan mutabakatın oyalama aracı haline dönüştüğünü ifade eden Erdoğan, “Münbiç meselesinin er veya geç arzu ettiğimiz şekilde çözüleceğine inanıyoruz. Artık Münbiç’te oyalanmak yerine dikkatimizi ve enerjimizi Fırat’ın doğusuna çevirmekte kararlıyız. Orada terör örgütü eliyle Türkiye tehdit ediliyor. Buna izin vermeyiz. Zaten terör koridorunu dağıtmış vaziyetteyiz. Yeniden oluşumlar kesinlikle kabul edilemez. Oralar kırmızı çizgimiz. Güya DEAŞ’ı canlandırarak ülkemizi tehdit eden terör örgütüne verilen desteği meşrulaştırma gayretlerine devam ediliyor” dedi.

Haberin Devamı

Son kez ikaz ediyoruz

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: DEAŞ adına sahaya sürülen çapulcuların kim tarafından nerede korunduğunu, silahlandırılıp, desteklendiğini iyi biliyoruz. Bölgeye getirilen 19 bin tır ve 3 bin kargo uçağı dolusu silah, mühimmatın DEAŞ ile alakasının bulunmadığını da biliyoruz. Bizim kimseyle kavga etmek fiili çatışmaya girme gibi bir amacımız yoktur. Müttefiklerimize, iş ortaklarımıza diyoruz ki gelin sırtınızdaki bu yükten kurtulun. Bu terör örgütü PKK’dır onun yan kolları YPG ve öbür tarafta PYD’dir. Bu sözlerimiz son ikazlarımız olarak değerlendirilmelidir.

Haberin Devamı

İşi trollükten başka bir şey değil

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kaşıkçı cinayetindeki tavrı nedeniyle Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi: Böyle bir manzara karşısında bu ülkenin ana muhalefet partisinin başındaki zatın takındığı tavır içler acısı. Kendisi Türkiye’nin resmi bilgilerine itibar etmiyor olayın bir kısmı da olayın zanlısı olan çevrelerin manipülasyonları üzerinden değerlendiriyor. Propagandalara borazanlık yapıyor. Bu ülke ve bu milletle irtibatı olmadığını zaten bildiğimiz CHP Genel Başkanı’nın vahşi bir cinayet meselesine dahi böylesine çarpık şekilde yaklaşmasını da beklemiyordum. Ama bu da oldu. Günler, haftalar, aylar geçtikçe bay Kemal, bütün çıplaklığı ile çırılçıplak bu siyasette milletin önüne çıkacaktır. Lafı para meselesine getiriyor. Bu kişinin banka sahibi bir partinin başında olduğu için olsa gerek her şeye rant penceresinden para gözü ile baktığı anlaşılıyor. Biz meseleye insan onuru diye bakıyoruz bu kişinin aklı fikri parada. Allah ıslah etsin.
Ana muhalefetin başındaki zatın yaptığı iş trollükten başka bir şey değildir. Bu zırvalara cevap vermek bile bizim için züldür. Milletimize karşı olan sorumluluklarımız, bizi bu cevapları vermeye mecbur bırakıyor.
Aday tespitleri önemli
Mart 2019 yerel seçimlerine ilişkin Erdoğan, “YSK’nın takvimini beklemeden birtakım süreçleri tamamlamak istiyoruz. Mevcut belediye başkanlarımızla ilgili değerlendirmelerimiz belirli bir safhaya geldi. Mahalli seçimlerin kendine göre dinamikleri varr. Mahalli seçimlerde aday tespitleri bunun yanında belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri çok önemli. Seçim kampanyasına kadar her aşamada bu dinamikler göz önünde tutulmalı” dedi.
Herkes kendi yoluna gidecek
Cumhur İttifakı’na da değinen Erdoğan şunları söyledi: Cumhur İttifakı’na olan bağlılığımızı sürdürmekle birlikte 2019 Mart’ıyla ilgili seçim ittifakı işini karşılıklı olarak bir kenara bıraktık. MHP ile ülke ve millet meseleleri konusunda birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Ama mahalli seçimlerde herkes kendi yolunu takip edecek. Kendi adaylarımız, programımız ile milletimizin karşısına çıkacağız.
Külahları değişiriz
Erdoğan, “Kim ki partimizi kendi heveslerinin aracı haline dönüştürmeye çalışırsa onunla külahları değişiriz. Böyle arkadaşlarımız varsa aday adayı olarak bile karşımıza çıkmasın kenara çekilsin. Yeni isimlerle yolumuza devam edelim. Herhalde ne demek istediğimi anlıyorsunuz. Partimizin AK olan güzelliğini kimsenin lekelemeye hakkı yok” diye konuştu.

Haberin Devamı