Gazete Vatan Logo

Fırat Çakıroğlu cinayetinde yeni gelişme

Fırat Çakıroğlu cinayetinde savcının hazırladığı iddianame, Ağır Ceza Mahkemesi tarafından geri iletildi.

Fırat Çakıroğlu cinayetinde yeni gelişme

Üniversite öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun bıçakla öldürülmesi olayı ile ilgili soruşturmayı yürüten savcının hazırladığı iddianame, Ağır Ceza Mahkemesi tarafından geri gönderildi.

Ağır Ceza Mahkemesi üyelerinin, İzmir Ege Üniversitesi Kampüsünde ülkücü öğrenci Çakıroğlu’nu bıçakladığı öne sürülen Nurullah S.’nın tutuklandığı 5 şüphelinin adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı iddianamede sevk maddelerini eksik bulduğu için kabul etmediği belirtildi. Savcı, mahkeme üyelerinin belirttiği eksik sevk maddelerini yeniden düzenlemek için çalışmaya başladı.

Ege Üniversitesi Kampüsünde Şubat ayında Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü son sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu bıçaklanarak öldürüldü.

Çakıroğlu’nun öldürülmesi ile çıkan olayda 7 öğrenci yaralandı. Hastanede tedavileri tamamlanan öğrenciler daha sonra polis tarafından gözaltına alınarak sorgulandı. İfadelerinin ardından adliyeye sevk edilen ve Çakıroğlu’nu bıçakladığı öne sürülen Nurullah S. tutuklanırken diğer 5 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4. sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu, Ülkü Ocakları Eğitim Vakfı’nın Ege Üniversitesi sorumlusuydu. Aslen Konya Akşehirli olan Çakıroğlu’nun okulunu bitirdikten sonra akademik öğrenimine devam etmek istediği belirtildi.

SAVCININ İDDİANAMESİ KABUL EDİLMEDİ

Haberin Devamı

Olayın ardından soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı, 5 ay sonra düzenlediği iddianameyi Ağır Ceza Mahkeemesi’ne gönderdi. Savcının hazırladığı iddianameyi inceleyen mahkeme heyeti, eksik sevk maddeleri tespit edince iddianameyi kabul etmedi. Savcı, geri gönderilen ve heyetin belirlediği eksik sevk maddelerini tamamlamak için çalışma başlattı. İddianameyi tamamladıktan sonra bir kez daha Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderecek. Mahkeme heyeti tarafından kabul edilirse, biri tutuklu 5 şüpheli adli tatilden sonra hakim önüne çıkarak yargılanacak.