Gazete Vatan Logo

Firari savcılar örgüt abisi çıktı

Firari eski savcılar Fikret Seçen, Hikmet Usta, Mehmet Yüzgeç’in de aralarında olduğu 40 şüpheli için gözaltı kararı çıktı. Soruşturma kapsamında firari savcıların örgütte abilik yaptığı tespit edildi.

Firari savcılar örgüt abisi çıktı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Büro Başsavcıvekili İsmail Uçar’ın koordinesinde yeni operason için sabah saatlerinde düğmeye bastı. Darbe soruşturması kapsamında ifadelerine başvurulan subayların verdikleri bilgiler doğrultusunda yeni bir operasyon başlatıldı. Soruşturma kapsamında firari eski savcılar Fikret Seçen, Hikmet Usta, Mehmet Yüzgeç’in de bulunduğu 40 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkartıldı. Subayların verdikleri ifadelere göre firari eski savcılar Fikret Seçen, Hikmet Usta, Hüseyin Ayar, Mehmet Yüzgeç ve İbrahim Ethem Kuriş’in örgütün asker yapılanmasında bir dönem ağabeylik yaptıkları belirlendi. Polis 40 kişilik şüphelilerin adreslerinde arama yapmaya başlatıldı.

Açığa alındığı gün gitmişti

Fikret Seçen, Hrant Dink suikastı, Askeri Casusluk ve Şantaj soruşturması, Mehmet Haberal’ın gizlenen sağlık raporu ve Gölcük Donanma Komutanlığı’nda yapılan aramalarla öne çıkan isimdi. 24 Kasım tarihinde HSYK tarafından geçici olarak görevden uzaklaştırılan ve 26 Kasım tarihinde hakkında yurtdışına çıkış yasağı konulan eski İstanbul Başsavcıvekili ve Çorum Savcısı Fikret Seçen’in, 24 Kasım’da Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı’na 20 günlük rapor verdiği, aynı gün Atatürk Havalimanı’ndan Hollanda’nın Amsterdam kentine gittiği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Firari Savcı Fikret Seçen Gölcük Donanma Komutanlığı’ndaki aramalarında öne çıkan isimlerdendi.