Gazete Vatan Logo

Firar davasında tek tutuklu kalmadı

Alaattin Çakıcı'nın firar davasında MİT'çi Kaşif Kozinoğlu, Erol Evcil ve Sinan Engin'in de aralarında bulunduğu 14 sanıklı davada, tek tutuklu sanık Ali Yüce de tahliye edildi

Avusturya'da yakalandıktan sonra 14 Ekim 2004'te Türkiye'ye iade edilen Alaattin Çakıcı'nın firar davasında MİT görevlisi Kaşif Kozinoğlu, işadamı Erol Evcil ve Beşiktaş Futbol Takımı eski menajeri Sinan Engin'in de aralarında bulunduğu 14 sanığın yargılandığı dava, İstanbul 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Duruşmaya tutuklu sanık Ali Yüce ile tutuksuz yargılanan sanıklardan Sinan Engin, Gençağa Çakıcı, Nizamettin Özoğul ve Velit Yavuz Günerkan katıldı. Sinan Engin, hakkındaki suçlamaları reddederek şunları söyledi: "Çeteye yardım ve sahte evrak tanzim etmem mesleğim ve konumun için mümkün değildir. Bunu yapmam için son derece deli olmam lazım. Mesleğim ve konumumun zirvesindeydim, şu an bunların hepsini kaybetmiş durumdayım. Bu olaylar çıktığı sırada Beşiktaş'ın Kongresi vardı. Ben Beşiktaş camiasında hızla ön plana çıkan bir insandım. Benim önümü kesmek isteyen birtakım insanlar vardı. Bu insanlar bu işi büyüttü.."

Tutuklu sanık Ali Yüce de çeteyle bir ilgisinin olmadığını öne sürerek, "Çakıcı'yı tanımam. Düzenlenen pasaportla alakam yok. Arkadaşım Aydın Göker beni arayarak 'Bir pasaportun fotoğrafını değiştireceğiz. Tanıdığın var mı' diye sordu. Ben de İranlı Perver isimli şahısla konuştum ve Göker'e yapabileceğini söyledim. Göker bana, 'Seni Adem Çakıcı arayacak. Kendisiyle görüşürsün, vereceği pasaportu ayarlar iade edersin' dedi. Ben de Adem Çakıcı'ya beni aradığında İranlı şahsın telefonunu verdim. Kendi aralarında halletmişler." dedi. Kaşif Kozinoğlu'nun Ankara Ağır Ceza Mahkemesi'nde alınan ifadesi de tutanaklara geçirildi. Mahkeme, tutuklu kaldığı süreyi gözönüne alarak Ali Yüce'nin tahliyesine karar verdi. Çakıcı, Avusturya'dan iadesine ilişkin gerekçeli kararın mahkemeye ulaşmaması nedeniyle bu davada sanık olarak yer almadı.

Haberin Devamı