Gazete Vatan Logo

Fındık üretimi ‘değerli tarım’la yüzde 30 arttı

İtalyan Ferrero, Doğru Tarım Projesi ile Türkiye’de 35 bin çiftçiye ulaştı, 134 örnek fındık bahçesi geliştirdi ve üretimin % 30 artmasını sağladı. Ferrero Fındık Şirketi Global Satın Alma Direktörü Stefano Gagliasso, “Ferrero, Türk fındığının en büyük destekçisi olmaya devam edecek” dedi

Fındık üretimi ‘değerli tarım’la yüzde 30 arttı

Yılda 10 milyar euroya yakın ciro yapan Ferrero, 2013 yılında Türkiye’de fabrika kurdu. Fererro, 2014 yılında da Türkiye’nin fındık devi Oltan Gıda’yı aldı. Türkiye’de Nutella, Kinder Pingui ve Kinder Süt Dilimi’ni üreten Ferrero, tüm fabrikalarında kullandığı fındığın yüzde 80’ini Türkiye’den sağlıyor. Ferrero, fındıkla ilgili üretimi ve kaliteyi artıran projelere de imza atıyor. Bu projelerden biri 2012 yılından beri sürdürülen Değerli Tarım Projesi.

100 kişi sahada çalışıyor

Ferero bu proje kapsamında Türkiye’de 35 bin çiftçiye ulaştı, 134 örnek fındık bahçesi geliştirdi ve üretimin yüzde 30 artmasını sağladı. Türkiye’nin gerek üretim gerekse hammadde açısından Ferrero Grubu için stratejik öneme sahip olduğunu anlatan Ferrero Türkiye Genel Müdürü Azmi Gümüşlüoğlu, “Bu proje ile en iyi tarım uygulamalarını getirerek Türkiye fındık üretiminin kalitesini ve verimliliğini arttırmayı amaçlıyoruz” dedi.

Değerli Tarım Projesi kapsamında Doğu ve Batı Karadeniz Bölgesi’nde eğitimleri sürdürdüklerini belirten Ferrero Fındık Şirketi Global Satın Alma Direktörü Stefano Gagliasso, Türk fındığını desteklemeye devam edeceklerini vurguladı. Gagliasso, sözlerine şöyle devam etti:

Haberin Devamı

“Türkiye’nin fındık üretiminde maksimum kaliteyi ve en yüksek verimi yakalaması hedefiyle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bugüne kadar yaptığımız eğitimlerle 35 bin çiftçiye ulaştık ve 134 örnek fındık bahçesi geliştirdik. Proje kapsamında, fındık hasatında uygulanan temel tarım teknikleri ile üretimin yaklaşık yüzde 30 arttığını ve kalitenin önemli ölçüde iyileştiğini görüyoruz. 2016/2017 sezonunda da ziraat teknisyenleri ve sosyal uzmanlardan oluşan 100 kişilik saha ekibimizle fındık üreticilerine ulaşarak eğitimlerimizi sürdüreceğiz. Türk fındığının dünya pazarlarında hak ettiği yeri alması en büyük idealimizdir. Ferrero Grubu, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da dünyada Türk fındığının en büyük destekçisi olmaya devam edecek.”

10 milyar euro cirosu var

Yılda 10 milyar euroya yakın ciro yapan İtalyan Ferrero Grubu, 2013 yılında Manisada 300 milyon TL yatırımla fabrika kurdu. Bu fabrika, grubun dünyadaki 19’uncu fabrikası oldu. Ferrero Grubu, 53 ülkede 34 binden fazla çalışana sahip. Grubun ürünleri 160’dan fazla ülkede satılıyor. Dünyada en fazla bilinen markalarından biri ise Nutella...

Haberin Devamı

10 bin çocuğa sporla ulaştı

Azmi Gümüşlüoğlu, Kinder+Sport projesi ile çocuklara küçük yaşlarda fiziksel aktiviteye ve spora yönlendirecek çalışmalar yaptıklarını anlattı. Gümüşlüoğlu, şöyle devam etti: “21 ülkede, 3.8 milyon çocuğu harekete geçiren Kinder+Sport projesini 2015 yılında Gençlik ve Spor Bakanlığı ortaklığında Türkiye’de başlattık. Proje kapsamında Kinder+Sport Tırı ile Karadeniz Bölgesi’nden başlayarak 89 okulda 6-10 yaş arası 10 bin çocuğa ulaştık. Uzman eğitimenler eşliğinde düzenlenen aktivitelerle çocuklarımızı harekete geçirdik, okullara dağıttığımız spor malzemeleri ile fiziksel aktiviteye katılımın devamlılığını sağladık. Hedefimiz proje faaliyetlerini yaygınlaştırarak Türkiye’nin farklı bölgelerinde çocuklarımıza ulaşmak ve onları daha hareketli bir yaşama ve spor yapmaya teşvik etmek.”

Haberin Devamı