Gazete Vatan Logo

Fındık parası kuyruğu

Fiskobirlik'in (FKB), 2005 yılından kalan borçları için Denizbank'la yaptığı anlaşma sonrasında fındık paraları bugünden itibaren üreticilere ödenmeye başladı

Sabahın erken saatlerinde banka önünde uzun kuyruklar oluşturan fındık üreticileri, paralarını alabilmek için saatlerce sırada bekledi.

Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Pamuk, alınan 60 milyon YTL'lik krediyle 2005 yılından alacaklı olan üreticilere bugünden itibaren ödeme yapmaya başladıklarını söyledi. Üreticiler ise Denizbank Ordu Şubesi önünde sabahın erken saatlerinden itibaren uzun kuyruklar oluşturdu. Saat 07.00'de banka önüne geldiğini söyleyen 67 yaşındaki Mehmet Uzun, "Cuma günü bankaya geldiğim zaman bana ödemelerin pazartesi günü başlayacağını söylemişlerdi. Bugün geldim, saatlerdir sıra bekliyorum. Alacaklarımızın da tamamını vermiyorlarmış. Artık buna da şükür diyoruz" dedi.

Fiskobirlik Yönetim Kurulu'na seçildiklerinde birliğin 175 milyon YTL borcu olduğunun altını çizen FKB Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Pamuk, "Aldığımız kredilerle bugüne kadar borcumuzun 120 milyon YTL'sini ödemiş olacağız. Geriye kalan 55 milyon YTL borcumuz için de İstanbul Tuzla'daki arsamızı, Başak Sigorta'daki hisselerimizi ve Fiskomar Marketleri'ni satarak ödeyeceğiz" dedi. Fiskomar Marketler Zinciri'nin satışı için çalışmalara başladıklarını belirten Pamuk, marketler zincirine Sabancı Holding bünyesindeki Carrefour'un talip olduğunu söyledi. Pamuk, şöyle devam etti:

"Görüşmelerimiz devam ediyor. Fiskomarları en verimli bir şekilde, en değerli ve değerin değeri yukarısındaki değerden devretmeyi planlıyoruz. Bu anlamda Carrefour da ticaret yapan bir kurum. Herkesle görüştüğümüz gibi onlarla da görüşüyoruz. Ama netleşmiş bir durum söz konusu değil. Tercihimiz yerel firmaların alması noktasında. Onlarla da görüşmelerimiz sürüyor. Bir şekilde gerçek değerini veren bir kuruma vereceğiz. Tabi bunlar yetkili kurulların verdiği kararlar. Esas olan fındığın ve FKB'nin geleceği. Fiskobirlik yeniden bir alışveriş merkezi yapmak isterse, ekonomik durumu düzelirse yine yapabilir. Marketçilik yapmak isterse yine yapabilir. Ama şu durumdaki şartlardan kurtulmak için bizim düşüncemiz bu. Benim için en büyük zenginlik borçsuz olmak. Borcu olan kurumun ayakta durması problem. Hem bankalara hem de üreticilere borçların ödenmesi için FKB'nin her türlü radikal tedbiri aldık. İnancımız FKB'nin fındığın gerçekleri noktasında hareket edip gerçekleri çözmesi lazım. Bunun için müdacele ediyoruz bunları da çözeceğiz."

Haberin Devamı