Gazete Vatan Logo

Finansta mükemmel kadro

Sabancı Üniversitesi’nde Akbank’ın sponsorluğunda Finans Mükemmeliyet Merkezi kuruldu. Merkezin Danışma Kurulu’nda MIT’den Prof. Dr. Acemoğlu, ABD Hazine eski Bakanları ile Zurich Insurance’dan Ackermann da var.

Finansta mükemmel kadro

Sabancı Üniversitesi, Akbank’ın kurucu sponsorluğu ile finans sektörü, reel sektör ve akademisyenler arasında köprü olacak Finans Mükemmeliyet Merkezi (Center of Excellence in Finance-CEF) projesini tanıttı.

Merkezin Danışma Kurulu’nda, Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, Sabancı Üniversitesi Finans Kürsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş’ın yanı sıra Massachusetts Institute of Technology (MIT) Ekonomi Profesörü Prof. Dr. Daron Acemoğlu, Zurich Insurance Group Yönetim Kurulu Başkanı Josef Ackermann, HSBC eski CEO’su ve İngiltere Ticaret ve Yatırım eski Bakanı Lord Stephen Green, Goldman Sachs Avrupa Sermayeleri Piyasaları eski Başkanı Dante Roscini, ABD Hazine eski Bakanı Robert Rubin, Harvard Üniversitesi Emeritus Profesörü ve ABD eski Hazine Bakanı Prof.Dr. Larry Summers bulunuyor. CEF, yılda bir kez üst düzey konferans, sertifika programları, seminer serileri ve atölyeler düzenleyecek. Finansın en gelişmiş olduğu ülkelerden konunun en üst düzeyindeki isimlerin katılacağı ilk konferans 3 Haziran’da yapılacak.

Haberin Devamı

Sanat ile biliniyoruz

Tanıtımda konuşan Suzan Sabancı Dinçer, Akbank denildiğinde kültür-sanatın öne çıktığını ifade ederek, ‘Finans konusunda nasıl bir katkımız olabilir’ diye düşünerek Finans Mükemmeliyet Merkezi’ni kurmaya karar verdiklerini söyledi. Dinçer, finans sektöründeki yetişmiş insan gücünü, donanımını yukarıya çıkarmak istediklerini vurguladı.