Gazete Vatan Logo

Finalde soruları kendine sordu herkesi geçirdi

Akdeniz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Burcu Demirel, Muhasebe Uygulamaları dersi final sınavında bu kez öğrencilere değil, kendine sorular sordu.

Finalde soruları kendine sordu herkesi geçirdi

Bir mektup niteliğindeki ‘Ayrılmanın gökteki yıldızlar kadar çeşidi vardır dememiş miydi Shakespeare’ cümlesiyle başlayan sınav kağıdında yer alan ‘Yuvadan uçma vaktiniz artık. Somun ekmek ve makarnaya, menemenden bozma çakma yemeklere, sabahlamalara, kankalara, kaprislerimizi çekmelere, kırık dökük mobilyalı evlere, derste uyumalara, dersi kaynatmalara, haftalık değişen aşklara, bilmem daha neler nelere veda vakti’ cümlelerini okuyan öğrencilerden kimi gözyaşlarını tutamadı, kimi hocasına sarılıp öptü.

Prof.Dr. Demirel, kendine ise şu soruları yöneltti: Kendime soru 1: Sana emanet edilen bu gençlere ne kattın? Kendime soru 2: Onlara hayatın bir sınav kağıdından, bir test yaprağından ibaret olmadığını aktarabildin mi? Kendime soru 3: Nefes alabildiğimiz için bile sorumluluk hissetmemiz gerektiği konusunda farkındalık uyandırabildin mi? Kendime soru 4: Onlara şarjı bitmeyen kitaplarımıza sevdalanmaları yolunda aşk duydurabildin mi?

Kendime soru 5: Onlara hoşgörüyü, vicdanlı olmayı, gülümsemeyi, memleket sevdasını, istiflemeden paylaşarak yaşamayı hatırlatabildin mi? Açık olsun yollarınız, aşk ile dolsun ruhlarınız. Sizi seviyorum.

Haberin Devamı

Daha önce öğrencilerine son sınavın biraz ağır olacağını söylediğini belirten Prof.Dr. Demirel,

“Bu soruların cevapları, öğrencilerle 4 yıl boyunca hem derste hem sosyal hayatta çok fazla birlikteliğimiz olduğu için o süreçte aşılamaya çalıştığım şeylerdi aslında. O nedenle öğrenciler kendime sorular kısmını okuduklarında yüzlerinde oluşan tebessümü tek tek izledim” dedi.