Gazete Vatan Logo
Magazin Filmlerle mutlu olun

Filmlerle mutlu olun

Filmlerle mutlu olun

Filmler mutsuzluğa kapılanlar için büyük bir sığınak gibi... Hikayeleri ile yüzünüzü güldürüp keyfinizi yerine getirecek, adeta antideprasan etkili unutulmaz filmler...

Mamma Mia!

Y: Phyllida Lloyd O: Amanda Seyfried, Stellan Skarsgard, Pierce Brosnan, Nancy Baldwin, Meryl Streep

Sophie Sheridan evlenecek yaşa gelmiştir. Nikahtan bir gün öncesinde annesi Donna’nın 20 yıl önce ziyaret ettiği Yunan adalarında yaşadığı geçmişinden üç erkek birden getirir. Donna karda yürüyen ve izini belli etmeyen bir çapkın kadındır aslında ve kızının gerçek babasının kim olduğunu bilmemektedir.

Tiffany’de Kahvaltı

Y: Blake Edwards O: Audrey Hepburn, George Peppard, Patricia Neal, Buddy Ebsen

New York sosyetesinin renkli simalarından Holly, yan dairesine taşınan genç bir adama ilgi duymaya başlar. Holly aslında canı istediği her erkeği kendisine aşık edebilen bir kadındır. Gönlünce geçirdiği gecelerin sabahında mücevher dükkanı Tiffany vitrini önünde kahvaltısını yapar. Yalnız bir sabah işte bu genç adam Paul Varjak ortaya çıkar ve bu kez bir duygusallık oturuverir Holly’nin gündemine. Bu zamanla platonik bir aşka dönüşür.

Haberin Devamı

Küçük Gün Işığım

Y: Jonathan Dayton, Valerie Faris O: Abigail Breslin, Greg Kinnear, Paul Dano, Alan Arkin, Toni Collette

Hoover ailesi, uzaktan bakılırsa oldukça sıradan ve modern bir Amerikan ailesidir. Ancak birbirlerine taban tabana zıt üyeleriyle ve çatışmalarıyla aslında hiç de öyle değildir. Küçük, akıllı ancak şişman kızları Olive’in tüm hayali ülkenin öteki yakasında düzenlenecek bir güzellik yarışmasına katılmaktır. Eski bir minibüse atlayarak yola çıkan aile, bu yolda bir aile olmanın ne demek olduğunu yeniden keşfedecektir.

Büyük Balık

Y: Tim Burton O: Ewan McGregor, Albert Finney, Billy Crudup, Jessica Lange, Helena Bonham Carter

William Bloom, babası kanser nedeniyle ölüm döşeğinde olduğu için, aile evine geri döner. Gezgin bir satıcı olan babasını yakından tanımak için, efsanevi bir kişiliği olan adamın gençliğinde yaşadıklarına dair öyküler toplamaya başlar. Babasının yaşadıklarına dair efsaneler ve mitler, bir puzzle’ın parçaları gibi yerine oturacak ve anlaşılması güç olan adamın yaşamını zaferleriyle ve zaaflarıyla ortaya dökecektir.

Haberin Devamı

Bugün Aslında Dündü

Y: Harold Ramis O: Bill Murray, Andie MacDowell, Chris Elliott, Stephen Tobolowsky

Phil Connors, ekrandaki eğlenceli yüzüyle kendine has bir şöhrete sahip olan, ancak kameralardan kurtulduğu an kendini beğenmiş ve kibirli kişiliğine geri dönen bir hava durumu spikeridir. Bu huysuz adam, Pensilvanya’nın kırsal kasabalarından birine, Groundhog Day etkinlikleri için gönderilir. Ancak ansızın çıkan bir kar fırtınası tüm ulaşım yollarını kapattığında Phil, talihsiz kaderiyle başbaşa kalır. Ertesi sabah uyandığında ise daha büyük bir sürpriz kapıdadır: Phil, zaman döngüsüne yakalanmıştır; nefret ettiği o günü tekrar tekrar yaşamak zorundadır!

Yukarı Bak

Y: Pete Docter, Bob Peterson Ses: Edward Asner, Christopher Plummer, Jordan Nagai, Bob Peterson

Maceracı doğan ve hayattaki her şeye dair çocuksu saf meraklar barındıran Ellie’nin tek hayali dünyayı gezebilmektir. Carl ise sessizliği ve dinginliğiyle örttüğü maceraperestliği ve kocaman kalbiyle Ellie’nin tek isteğini gerçekleştirebilmeyi dilemektedir. İki küçük çocuk büyür, evlenir, yaşlanır... Ölüm Ellie’nin kapısını çalar, Carl ise sevdiğinden kalan tek şeyi, bu çocuksu hayali gerçekleştirmeye koyulur.

Haberin Devamı

Amélie

Y: Jean-Pierre Jeunet O: Audrey Tautou, Mathieu Kassovitz, Rufus, Lorella Cravotta

Anne ve babasını kaybetmiş olan Amelie, kendini başkalarının hayatlarını tamir etmeye, onları mutlu kılmaya adamıştır; bu adanmışlığı fark ettirmeden, bu durumdan bihaber olan insanların hayatlarını kolaylaştırmaya yönelik yapmaktadır. Peki başkalarının mutluluğu için çabalayan Amelie, yalnızlığının farkına vardığı an kendi mutluluğu için de çabalamaya başlayacak mıdır?

Temmuz’da

Y: Fatih Akın O: Moritz Bleibtreu, Christiane Paul, Mehmet Kurtuluş, İdil Üner

Sosyal hayatı pek olmayan içine kapanık fizik öğretmeni Daniel, güzel bir işportacı olan Juli’den bir yüzük satın alır. Juli, yüzüğün ona aşkta şans getireceğini söyler. Gerçekten de aynı gece Daniel, Melek adında bir Türk kızına sırılsıklam aşık olur ve onun peşinden İstanbul’a gitmeye karar verir. Daniel’in kendisine aşık olacağını hayal eden Juli, onun peşini bırakmaya pek niyetli değildir... Almanya’da başlayan ve İstanbul Ortaköy’de sonuçlanacak bir yolculuk başlar.

Haberin Devamı