Gazete Vatan Logo

Filmleri aratmayacak olaylar!

Ereğli’de yaşanan olaylar aksiyon filmlerini aratmadı...

Filmleri aratmayacak olaylar!

Belediye başkanını öldürtmek için tetikçi tutan bir işadamı... Hesapta olmayan iki ayrı cinayet... Hakkındaki hapis kararı nedeniyle arandığından habersiz adam öldürmeye giderken yakalanan bir tetikçi... Ereğli’den Antalya’ya yurt dışına uzanan bir kovalamaca...

Karadeniz Ereğlsi’nde aksiyon filmlerine konu olacak olaylar bir tetikçinin itiraflarıyla aydınlandı. Soruşturma dosyasında yer alan bilgilere göre olaylar şöyle gelişti. Uzun yıllar yurtdışında yaşayan işadamı Erçin Mert, dönüş yaptığı Ereğli’de iş kurmaya karar verdi. 2002’de ilçe merkezindeki belediyeye ait bir arsayı ihaleyle satın aldı. Mert, arsaya restrant yaptırmak için proje hazırlattı. İnşaat başladıktan sonra söz konusu arsayı yeşil alan olması şartıyla belediyeye bağışlayan aile devreye girdi. Mahkeme kararıyla inşaat durduruldu. Bu olaydan sonra Erçin Mert ve belediye başkanı Halil Posbıyık arasında husumet başladı. Mert 2004 yılında davayı kaybedince başkan ile arasındaki husumet de arttı.



Cesedi ormana gömdü

Bu arada 2005 yılında yaşanan başka bir gelişme olayların seyrini değiştirdi. Erçin Mert evine giderken karşılaştığı içki içen Mustafa Çetin ve arkadaşlarıyla tartıştı. Tartışma Mert ve Çetin arasında küfürleşmeye kadar gitti. Bu olaydan sonra Mert adamlarından Cemal Koç’u çağırarak Çetin’i öldürmesi talimatını verdi. Cemal Koç, Mustafa Çetin’i ormanlık arazide öldürdü ve cesedini de ormana gömdü.

Belediye Başkanı Posbıyık ve Mert arasındaki çekişme 2011’e kadar devam etti. Mert yine tetikçisi Cemal Koç’u çağırarak Belediye Başkanı ile oğlu Tuğberk Posbıyık ve Halil Bozkuş isimli kişileri öldürmesi talimatını verdi. Kendisine silah temin ettikten sonra 6 Temmuz’da yurtdışına çıktı. Tetikçi Koç, Karadeniz Ereğlisi 1. İcra Ceza Mahkemesi’nde aldığı 3 aylık hapis cezasından habersiz kendisine verilen talimatı yerine getirmek üzere yola çıktı. Bu sırada yolda polis uygulamasına takıldı ve hakkındaki hapis cezası nedeniyle tutuklandı.

Cezaevine tehdit mesajı

Bir süre sonra yurtdışından dönen Erçin Mert, talimatını yerine getirmeyen cezaevindeki Koç’a tehdit mesajları gönderdi. Bunun üzerine Adalet Bakanlığı’na dilekçe yazan Cemal Koç, Erçin Mert’in kendisine verdiği talimatlarla ilgili itirafta bulundu. Koç işlediği cinayet dahil her şeyi tüm ayrıntılarıyla anlattı. İtirafçı Koç’un Mustafa Çetin’i gömdüğünü söylediği yerde arama yapıldı, ancak ceset bulunamadı. Bunun üzerine Koç, Erçin Mert’in cesedi yerinden çıkartıp evinde yakmış olabileceğini ileri sürdü. 3 aylık hapis cezasını tamamlayıp tahliye olduktan sonra da kaçarak izini kaybettirdi.

Otomobilde infaz

Bu arada tetikçinin ağabeyi Metin Koç, haber alamadığı kardeşini Erçin Mert’in öldürtmüş olabileceğinden şüphelendi. Bir arkadaşıyla birlikte Mert’in villasının önünden geçerken Mert’in adamlarıyla çatışma çıktı. Tetikçinin abisi Metin Koç aracın içerisinde vurularak öldürüldü. Bunun üzerine Erçin Mert ve adamları kaçtı. Mert, Hakan Gürbüz adına düzenlediği sahte ehliyetle gezerken Antalya’da yakalanıp Ereğli’ye getirildi. Adamlarıyla birlikte tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haberin Devamı