Gazete Vatan Logo

Film izlemenin en iyi yolu!

Film izlemenin en güvenli, ekonomik ve yasal yolu: MUBİ...

Film izlemenin en iyi yolu!

Türk girişimci Efe Çakarel tarafından Londra'da kurulan ve titizlikle seçilen iyi filmleri, kaliteli teknik altyapı ve yasal yollardan seyircinin beğenisine sunan MUBI, Türkiye'de de büyüyor. Türkiye programı bundan böyle MUBI Türkiye direktörü olan sinema yazarı Cem Altınsaray ve ekibi tarafından hazırlanacak. MUBI'ye aylık 5.99 TL, yıllık 34.99 TL'ye abone olunuyor.

Sinema kültürü ve sevgisini zamanın ruhuyla birleştirenlerin adresi MUBI, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye ’de de büyüme hamlelerine yenilerini ekliyor. Sinemaseverleri sinema sanatının en iyi örnekleriyle buluşturmak gibi bir hedefle hareket eden MUBI’nin Türkiye ofisi artık aynı anlayışla HerGünBirFilm’i yaratan sinema yazarı Cem Altınsaray’a emanet.

MUBI’nin ülke bazlı gösterim programları, unutulmuş klasiklerden bağımsız filmlere, kültleşmiş yapımlardan gösterim şansı bulamayan festival ganimetlerine kadar her türlü iyi filmin her an, her yerde, herkes tarafından görülebilmesini esas alıyor. Ve Türkiye programı bundan böyle MUBI Türkiye direktörü olan Cem Altınsaray ve ekibi tarafından hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Dünyanın en iyi filmlerini en iyi teknik altyapıyla ve yasal yollardan seyircinin beğenisine sunan MUBI, sinemaya film izlemekten öte, keşfetmek ve bu keşifler üzerine tartışmak gibi kültürel bir boyutta yaklaşıyor. MUBI’nin kurucusu ve CEO’su Efe Çakarel, MUBI’nin bugün ses getirip yarın unutulacak bir uygulama ya da online bir site değil, tüm dünyadan sinemaseverlerin adeta yeni bir toplum gibi bir araya geldiği, gün günden büyüyen büyük bir fikir, bir ideal olduğuna inanıyor. Türkiye özelinde çok da büyük yatırımlar yapılmadan güzel bir noktaya gelindiğinin, MUBI’nin Türk seyircisinin kısa zamanda sevip sahiplendiği bir marka olduğunun altını çiziyor. Çakarel, Türkiye’de yorumunu esirgemeyen, platformdan beklentilerini her fırsatta dile getiren ve hep daha fazlasını isteyen bir kitlenin varlığından söz ediyor ve bunun kendileri için de ilham verici olduğunu belirtiyor. MUBI Türkiye direktörü Cem Altınsaray ile MUBI'nin kurucusu ve CEO'su Efe Çakarel.

Haberin Devamı

Efe Çakarel, “Nasıl sinema sanatının kendisi bir trend değilse MUBI de değil. İçeriğimiz tıpkı zamana meydan okuyan filmler gibi uzun ömürlü ve sürdürülebilir. MUBI’nin hikayesi, insanların da bu hikayenin bir parçası olmasıyla anlam kazanıyor. Ve buradan bakınca gidilecek çok yol, ziyaret edilecek, keşfedilecek sayısız ruh var bizim için” diyor.

MUBI Türkiye direktörü Cem Altınsaray, film festivalleri, büyük ekranda film gösteren müzeler ve kültür merkezlerinden başlayarak pek çok kurumla işbirliğine gideceklerini, sinema kültürüne katkı yapabilmek ve sinemayı daha çok sevdirebilmek için MUBI’nin kurucu ortağı ve kreatif direktörü Kamer Altınova’yla birlikte bir dolu projeyi hayata geçireceklerini müjdeliyor. Altınsaray, “İyi filmler görmek herkesin hakkı. Final jeneriği aktığı anda bitmeyen, üzerine düşüneceğimiz, hissedeceğimiz, tekrar tekrar izlemek isteyeceğimiz filmler… İnsanlar iyi bir filmi asla geri çevirmezler. MUBI Türkiye olarak eski-yeni, yerli-yabancı, ulaşabildiğimiz tüm iyi filmleri programımıza alacağız. Bitmeyen bir film festivali gibi, 365 gün sinemayla yatıp sinemayla kalkacağız” diyerek hedeflerini özetliyor.

Haberin Devamı

MUBI aboneleriyle her gün yeni bir film paylaşıyor ve film izleme alışkanlığını daha ileri götürmek için onlara bir ay gibi bir süre tanıyor. Yani her yeni film bir ay boyunca gösterimde kalıyor. Filmler, PC, Mac, iPhone/iPad, Android, Sony BRAVIA, Samsung Smart TV, Playstation®3 ve Playstation®4 cihazlarından seyredilebiliyor. MUBI’ye aylık 5.99 TL, altı aylık 26,99 TL, bir yıllık 34.99 TL karşılığında abone olunabiliyor.