Gazete Vatan Logo

Film gibi operasyon!

2 günlük bebek için kapalı havalimanı bile açıldı

Film gibi operasyon!

Kalp damarlarında problem olan 2 günlük kız bebek için Afyonkarahisar- Ankara- İstanbul hattında heyecan dolu saatler yaşandı. Sağlık Bakanlığı’nın ambulans uçağıyla İstanbul’a götürülen bebek için kapalı havalimanı bile açıldı.



Osman ve Nergis Söğüt çiftinin ilk çocuğu, geçen perşembe günü Özel Park Hastanesi’nde dünyaya geldi. Henüz ailesinin isim bile vermediği ‘Söğüt Bebek’in doğumunu yaptıran Dr. Münir Pehlivanoğlu, kalp anomalisi (kalpteki ana damarların ters gelişmesi) sorunu nedeniyle cerrahi müdahale yapılması gerektiğini belirtti. Afyonkarahisar’da bu ameliyatı yapacak hastane bulunmadığı için bebeğin İstanbul’daki Siyami Ersek Hastanesi’ne sevkine karar verildi.



Havalimanı açıldı

Sevk için 112 Acil Çağrı Merkezi’nden yardım istendi. Ancak kış şartları nedeniyle kara yolculuğunun bebeğin hayatını tehlikeye sokacağı kaydedildi. Bebeğin önce ambulans helikopterle İstanbul’a götürülmesi kararı alındı. Fakat hava şartlarının helikopterin havalanması için elverişli olmaması yüzünden bundan da vazgeçildi. Durumun ciddiyeti üzerine bebeğe Sağlık Bakanlığı ambulans uçak tahsis etti. Ankara’dan havalanan ambulans uçak, hava şartları ve buz çözücü eksikliğinden dolayı Afyonkarahisar Askeri Havalimanı’na inemedi. Bunun üzerine uçak rotasını Kütahya Zafer Havalimanı’na çevirdi. Ancak Afyonkarahisar’a 40 kilometre mesafedeki havalimanın pazar akşamına kadar uçuş olmadığı için kapalı olduğu bildirildi. Acil çağrı üzerine Zafer Havalimanı’nda kısa sürede tüm yer hizmetleri, itfaiye, ambulans ve apron görevlileri görev başı yaptı. Pistin ışıkları açıldı, ambulans uçak, cumartesi günü saat 22.15’te sorunsuz bir şekilde iniş yaptı.



2 ambulans geldi

Ambulans uçağın iniş yaptığı sırada Park Hastanesi’nden kuvözde taşınan ‘Söğüt bebek’, tam donanımlı bir ambulansla Zafer Havalimanı’na gitti. Tam donanımlı ikinci bir ambulans ise Söğüt bebeğin içinde bulunduğu ambulansı takip etti. Sorunsuz şekilde havalimanına getirilen bebek, ambulanstaki son kontrolün ardından uçağa alındı. İlk kez ambulans uçağın iniş yaptığı Zafer Havalimanı’nda hasta bir bebeğin tedavisine yardımın mutluluğunu yaşadıklarını anlatan Koordinatör Dr. Hamza Uzunkaya, bebeğin sağlığına kavuşmasını umut ettiklerini söyledi.

‘İstanbul’a gidince umutlandık’

Bebeklerinin karayoluyla nasıl gideceğini düşündüklerini anlatan anne 28 yaşındaki Nergis Söğüt, hava yoluyla İstanbul’a gitmesinin kendilerini çok umutlandırdığını belirtti. Ameliyat olacak bebeği için herkesin dua etmesini isteyen Nergis Söğüt, tedavi sürecinde katkı sağlayanlara teşekkür etti. Siyami Ersek Hastanesi’nde tedaviye alınan Söğüt çiftinin kızları ameliyata alındı.

Haberin Devamı