Gazete Vatan Logo

Film gibi kaçtılar hâlâ aranıyorlar!

Film gibi kaçtılar hâlâ aranıyorlar!

Hapisten kaçan iki seri katil ile taziye için gittiği evde askerleri ilaçla uyutup firar eden uyuşturucu baronu bir türlü bulunamadı.

Film senaryolarını aratmayan yöntemlerle firar eden 11 cinayeti olan ‘bebek yüzlü’ lakaplı Ali Kaya ve 6 kişinin katili Mikail Zor ile taziyeye gittiği evde 9 askeri ilaçla uyuttuktan sonra firar eden uyuşturucu baronu Mehmet Sait Özmen hala yakalanamadı. Firarilerin kaçışları da hayat hikayeleri de film senaryolarından çıkmış gibi.

Cinayete doymayan ‘bebek yüzlü’

Masum yüzü nedeniyle ‘Bebek Yüzlü Katil’ lakabı takılan Ali Kaya, cinayetlerine 16 yaşındayken başladı. 1995 yılında amcası Celal Kaya’yı öldürdü. Üç yıl yatıp çıktıktan sonra Adana’da kendi annesine tecavüz eden Zeynel Abidin Gümüş’ü öldürdü. Rapor alarak akıl hastanesine kaldırıldı. 1999’da ise ‘kapalı yerde duramaz’ raporu aldı ve hastaneden çıkarıldı. Bundan sonra Alanya’da 5 kişiyi daha bıçaklayarak öldürdü. Tekrar akıl hastanesine yatırıldı. Burada da Ayhan Kartal’ı bıçaklayarak öldürdü. Şanlıurfa Yarı Açık Cezaevi’ne kaldırıldı ancak 1 yıl sonra firar etti. 2004’ta Alanya’da yakalandı. Bir süre sonra yine tahliye oldu. Cinsel taciz suçundan yine hapse girdi. Mart 2012’de tahliye olunca da kendisini ihbar eden ve şahitlik yapanlara saldırarak 3 kişiyi öldürdü. Bununla da yetinmeyip ailesinin evinde oturan Mehmet Poyraz’ı öldürdü. 2013 yılının Kasım ayında jandarma tarafından vurularak yakalandı. 4 Ocak 2014’te Gaziantep H Tipi Cezaevi’nden açık görüş sırasında firar etti.

Hakimleri öldüreceğim dedi ve firar etti

MİKAİL ZOR Kandıra F Tipi Cezaevi’nden 6 Kasım 2012 tarihinde kaçtı. Seri katil Zor’un sayım görevlilerinin kapıyı açık unutmalarından yararlanarak havalandırma boşluğuna çıktığı, buradan da spor salonunun çatısına geçip telleri aşarak kaçtığı anlaşıldı. Zor’un cezaevindeyken arkadaşlarıyla yaptığı telefon görüşmesinde, kendisini yargılayan ağır ceza mahkemesi reisleri Vedat Yılmazabdurrahmanoğlu ve Kemal Can ile mahkeme üyelerini öldürmek için firar edeceğini söylediği ortaya çıktı. Bunun üzerine hakim ve savcıların koruma sayısı arttırıldı. Özel bir ekip kuruldu ancak yine de Zor’un izine ulaşılamadı. Zor, polisle girdiği çatışmalardan defalarca kaçmayı başarmış, 2005’te güçlükle yakalanabilmişti. Zor, 6 kişiyi öldürmüştü.

Askerleri uyutup kaçan uyuşturucu baronu

Baybaşin grubuna yönelik iki yıl önce 281,5 kilo kokain ele geçirilen

İstanbul’daki operasyonda, Mehmet Sait Özmen yakalanmıştı. Özmen, kardeşinin cenazesi için izin alarak cezaevinden çıktıktan sonra, 31 Ocak 2012’de ailesinin Bahçelievler’deki evinden firar etti. Görevli askerlerin, Özmen’in ilesinin verdiği uyuşturuculu çay nedeniyle uyuduğu ortaya çıktı. Uyuşturucu kontrolunu Irak’tan yapan Özmen’in geçtiğimiz günlerde eşi ve oğlu gözaltına alınmıştı.

Haberin Devamı