Gazete Vatan Logo

Film galasında katliam!

ABD'nin Denver kentinde gaz maskeli bir adam 'Batman'ın galasını basarak katliam gerçekleştirdi. Saldırıda 12 kişi öldü, 38 kişi yaralandı. Saldırının ardından Başkan Barack Obama yatağından kaldırıldı. Sinema salonları filmin gösterimini iptal etmeye başladı.

Film galasında katliam!

Reuters'ın haberine göre, ABD'de 'Batman Dark Knight Rises'(Kara Şövalye yükseliyor) filminin Denver'de yapılan ilk gösterimini basan maskeli ve silahlı saldırgan 12 kişiyi öldürdü. Saldırıda aralarında üç aylık bir bebek ve 6 yaşında bir çocuğun da 38 kişi yaralandı.

24 YAŞINDA, SABIKASI YOK

Saldırganın kimliği belli oldu. ABD polisi Amerika'yı yatağından kaldıran saldırıyı gerçekleştiren kişinin 24 yaşındaki James Holmes olduğunu söyledi.

Öte yandan Facebook'ta James Holmes'un kimliği ve yaşına uygun bir profilin saldırganın fotoğrafı olabileceği düşünülüyor.



FBI'ın yaptığı ilk taramalara göre saldırganın bilinen herhangi bir terör örgütüyle bağlantısı yok.


Korkunç saldırı ABD'nin Kolorado Eyaleti'nin başkenti Denver'da yapılan Auroro Alışveriş Merkezi'ndeki sinema salonunda Amerika saatiyle 00:00'da yapılan ilk gösterimi sırasında gerçekleşti.

OBAMA: ŞOK OLDUM

ABD Başkanı Barack Obama, Colorado’da, Batman filminin ilk gösteriminin yapıldığı sinema salonunda düzenlenen "korkunç
ve trajik" saldırı karşında "şok olduğunu ve üzüldüğünü" söyledi.

Saldırı sırasında Florida’da olan Obama, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "korkunç ve trajik" saldırı karşısında "şok olduğunu ve üzüldüğünü" belirterek, ülkeyi "tek bir Amerikan ailesi gibi birlik olmaya" çağırdı.

Obama, yönetiminin, Aurora halkını desteklemek için elinden gelen herşeyi yapacağını söyledi.



LANETLİ SERİ

Bugün yaşanan katliam, Nolan'ın Batman serisindeki ilk dram değil.

Serinin Kara Şövalye isimli filminde Joker rolüyle büyük beğeni toplayan 28 yaşındaki aktör Heath Ledger, filmin çekimlerinde kısa bir süre sonra, Manhattan'daki evinde ölü bulunmuştu.

Ledger'in ölüm nedeni, reçeteli ilaçları yanlış kullanması olarak açıklanmıştı.

PARİS GÖSTERİMİ İPTAL EDİLDİ

Öte yandan filmin Paris’teki ilk gösterimi iptal edildi.

Paris’in ünlü Şanzelize Bulvarı’ndaki ”The Dark Knight Rises” (Kara Şövalye Diriliyor) adlı Batman filminin ilk gösteriminin yapılacağı sinemanın önündeki kırmızı halının işçiler tarafından kaldırıldığı görüldü.

Sinemanın cephesini süsleyen büyük bir maske de yine işçiler tarafından söküldü.




Haberin Devamı