Gazete Vatan Logo

Film Festivaline yıldız yağacak

Sinemaseverlerin merakla beklediği 24. Uluslararası İstanbul Film Festivali 2 Nisan'da başlıyor. 2 hafta sürecek festival boyunca dünyanın gözde sinema oyuncuları İstanbul'a gelecek

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından Akbank'ın sponsorluğunda gerçekleştirilen 24. Uluslararası İstanbul Film Festivali 2-17 Nisan tarihleri arasında sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Festivalde ödüllerle başarısını kanıtlamış, usta yönetmenlerin başyapıtlarından seçmeler içeren 170 film gösterilecek. 62 ülkenin sinemalarından derlenen programda belgeseller ve canlandırma sinemasından yaratıcı örnekler de yer alacak.

Dünya sinemasının yıldızları da festival boyunca İstanbul'a akacak. Açılış galasının konuklarından biri de Fransız sinemasının yıldızı Emanuelle B., olacaktı, 1 Nisan'daki galada sinema onur ödülü verilecek olan güzel oyuncu, 2 Nisan'da Emek Sineması'nda gösterilecek son filmi Terketme Sanatı'nın gösteriminden önce sinemaseverlerle buluşacaktı. Ancak önceki gün "Kadın döven ülkeye gelmem" açıklamasıyla sevenlerini üzdü.

Piyano filmiyle Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye kazanan ilk kadın yönetmen Jane Campion ve sinema tarihinin en etkileyici erkek oyuncularından Harvey Keitel ise festivale konuk olacak isimlerden...

Campion ve Keitel, Piyano filminin 15 Nisan'da Emek Sineması'ndaki gösteriminden önce izleyicilerle biraraya gelecek. Festivalin açılış filmi ise Lavanta Kokulu Kadınlar. Filmin yönetmeni ve İngiltere'nin en önemli Shakespeare oyuncularından biri olan Charles Dance da açılış galasının ardından 3 Nisan'da sinemaseverlerle buluşacak. Ayrıntılı bilgi ve festival programı www.iksv.org/film adresinde. Festivali kitapçığını gösterimlerin yapılacağı Emek, Atlas, Sinepop, Beyoğlu ve Rexx'in yanısıra, AKM ve İstanbul Kültür Sanat Vakfı'nın Beyoğlu'ndaki merkezinden temin edebilirsiniz.

Biletler 20 Mart'a kadar indirimli
Bu yıl yaklaşık 170 filmin yer alacağı festivalin gösterim saatleri hafta içi 10.00-12.30/16.00-19.00 ve 21.30, hafta sonlan ise 11.00-13.30/16.00-19.00 ve 21.30 olarak belirlendi. Bilet fiyatları 18-19-20 Mart tarihlerinde tam 8.5, indirimli 6.5 YTL.

Fiyatlar 25 Mart Cuma gününden itibarein tam 10.5, indirimli 7.5 olarak değişecek. Festivalde hafta içi 10.00 seansları ise tüm sinemaseverler için 5 YTL. olacak. Özel gösterilerin bilet fiyatları ise tam 20, indirimli 15 YTL.

Haberin Devamı