Doğu ve Batı masallarını birleştiren adam: Elie Saab

Lübnanlı houte couture ustası Elie Saab, Türkiye’deki ilk butik mağazasını geçtiğimiz günlerde Vakko bünyesinde Zorlu Center AVM’de açtı.

1964 Beyrut doğumlu Saab’ın modaya ilgisi küçük yaşlarda kız kardeşlerine elbiseler dikerek başlıyor. Sonra bu yeteneğini Paris’te moda tasarımı okuyarak taçlandırıyor. Eğitimini tamamlayınca Beyrut’a dönüp kendi markasını kurması ve Lübnanlı kadınların, ardından da tüm Arap dünyasının beğenisi toplaması uzun sürmüyor. “Peri masalı anlatıcısı” olarak da bilinen Elie Saab, tasarımlarında abartılı ve masalsı bir kadınsılığı vurguluyor. Elbiselerine baktığınız zaman neden bu adı aldığını anlayabiliyorsunuz.

Elie Saab’ın tasarımları oldukça zarif ve ince; her biri ayrı bir ruh taşıyor. Benim Saab’ta ilgimi çeken, onu öne çıkaranın houte couture’un hakkını veriyor olması. Houte couture kıyafetler el emeğidir. Özenle hazırlanan couture parçaların yapımında narin kumaşlar, çok yoğun bir işleme ve el dikişi kullanıldığı için yapımı epey zahmetlidir.

İlk koleksiyonunu 1986’da tamamlayarak kendisine Avrupa’nın birçok yerinden; arasında prenseslerin, oyuncuların, jet setlerin de bulunduğu bir kabarık bir müşteri kitlesi ediniyor. Adı, Dior, Chanel gibi ünlü tasarımcılarla aynı klasmanda anılmaya başlıyor. 2003 yılında da Fransız haute couture Sendikası’na kabul edilen ilk Lübnanlı sıfatını alıyor.

Haberin Devamı

Hangi kadın kendi kıyafetini başkasında görmek ister ki? “Sadece bende olsun” mantığıdır sevdiğimiz aslında. Oscar, Cannes ve Grammy Ödül törenlerinde beğendiğim çoğu kıyafetin altından Saab imzası çıkıyor. Tüller, pastel renkler, inciler ve uçuş uçuş şifonlarla her kadının kendisini içerisinde prenses gibi hissedeceği tasarımlar hazırlayan Saab, Angelina Jolie, Charlize Tehron, Beyonce, Jennifer Lopez, Naomi Watts, Catherine Zeta Jones, Elizabeth Hurley, Halle Berry, Christina Aguilera ve Penelope Cruz gibi yıldızların gözdesi ve dünya çapında hizmet veriyor.

Lübnan asıllı modacının markasının merkezi Beyrut. İstanbul’da açılan bu ilk butik mağazasıyla sayısı hiç de az olmayan Türk modaseverler ile daha çok seçenekle buluşabilecek. Vakko bünyesinde Zorlu Center’da açılan butik mağazada hazır giyim, abiye, parfüm, gözlük ve şal gibi aksesuarlar da sunulacak.

Haberin Devamı

Kate Moss’un Bodrum aşkı

Kate Moss dendiği zaman ilk aklıma gelen ayrık dişleri, çıkık elmacık kemikleri ve neredeyse anoreksik zayıflığıydı. İngiliz model, “Hiçbir şeyin tadı, zayıflığın verdiği his kadar güzel değildir” sözleriyle tarihe geçmişti. Hatta 90’lı yıllarda “anti süpermodel” akımına öncülük ettiğini söyleyebilirdiniz.
Moss, ilk büyük çıkışını Calvin Klein Jeans’la yaptı. Christian Dior, Louis Vuitton, Roberto Cavalli, Yves Saint Laurent, Donna Karan ve Burberry gibi dünyanın önde gelen moda markalarının yüzü olmuş, sıra dışı fiziksel özellikleriyle basının en çok ilgi gösterdiği isimlerden biri.
Gerçek adı Katharine Ann Moss olan ve sıfır model akımını başlatan model, dört yıldır Bodrum’a detoks kampına gelerek bir arınma ve yenilenme programına katılıyor.
Ancak Bodrum’a olan tutkusu sadece detoks nedeni değil belli ki. 44 yaşındaki İngiliz model geçtiğimiz hafta tekrar Bodrum’a, bu sefer ailesiyle tatile geldi. Alıştığımız iddialı moda ikonu görüntüsünün tam tersine, eritemediği göbeğine rağmen siyah bikinisi ve yeşil pareosuyla gayet sade bir kombinasyon tercih etmiş.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR