Gazete Vatan Logo

Filistinlilere ‘Kudüs yasağı’

Filistinlilere ‘Kudüs yasağı’

İsrail, Yahudilere yönelik bıçaklı saldırıların ardından Filistinlilerin Kudüs’te ‘Eski Şehir’ olarak

bilinen sur içi bölgesine girişini 2 günlüğüne yasakladı.

İsrail yönetimi, Kudüs’te Yahudilere yönelik saldırıları gerekçe göstererek Filistinlilerin ‘Eski Şehir’ bölgesine girişine yasak getirdi.
İsrail polisi kararın, 2 İsraillinin öldüğü, 2 İsraillinin de yaralandığı saldırıların ardından alındığını vurguladı. Polisten yapılan açıklamada, Mescid-i Aksa’ya da 50 yaş altı Müslüman erkeklerin alınmayacağı ifade edildi.
Saldırılardan ilki kentin ana girişlerinden Şam Kapısı’nda yaşandı. 15 yaşındaki Yahudi kökenli bir genci bıçakla yaraladıktan sonra kaçmaya çalışan bir Filistinli İsrail polisince vurularak öldürüldü. ‘Eski Şehir ‘ bölgesinde ise akşam saatlerinde Muhanned el Halebi adlı İslami Cihad üyesi, bıçakla 3 kişiyi yaraladı. Yaralılardan ikisi kaldırıldıkları hastanede, polis tarafından vurulan El Halebi ise olay yerinde hayatını kaybetti.
Kamplara baskın
İsrail askerleri, saldırıların ardından Batı Şeria’da Cenin, El Halil ve Nablus kentlerinde düzenledikleri baskınlarda 3 Filistinliyi gözaltına aldı. Cenin ve El Halil’deki El Arrub kamplarına düzenlenen baskınlarda polise taş atan göstericilerden 30’unun yaralandığı açıklandı.
Batı Şeria’da 1 Ekim’de de Eitam ve Na’ama Henkin adlı Yahudi çift, araçlarına düzenlenen silahlı saldırıda ölmüştü. Saldırının ardından Batı Şeria’ya asker takviyesi yapan İsrail ordusu, bazı bölgelerde de sokağa çıkma yasağı ilan etmişti.

Haberin Devamı