Gazete Vatan Logo

Filistin yönetiminden ateşkes önerisi

Filistin yönetimi Mısır’a yeni bir ateşkes planı önerisi yaptığını duyurdu. Dışişleri Bakanı Davutoğlu da ABD ve Katarlı mevkidaşlarıyla ateşkes konusunu görüştü.

Mısır’ın başkenti Kahire’de bulunan Filistin yönetimi yetkilisi Azzam Ahmed, Reuters'a yaptığı açıklamada, 5 gün süren görüşmeler sonucunda Mısır yönetimine yeni bir ateşkes önerisi yaptıklarını açıkladı.

Mısır yönetimi İsrail saldırıları başladıktan sonra bir ateşkes önerisi yapmış, İsrail öneriyi kabul etmiş, öneriyi diz çöktürme girişimi olarak gördüğünü söyleyen ve kendilerinin muhattap alınmadığını belirten Hamas yönetimi ateşkesi reddetmişti.

Filistin yönetimi Mahmud Abbas ise Mısır’ın ateşkes önerisini desteklediğini açıklamıştı.

Gazze'ye saldırılarını 8 Temmuz'dan bu yana aralıksız sürdüren İsrail 621 kişiyi öldürdü. Ayrım gözetmeksizin saldırılarını yoğunlaştıran İsrail, hastane ve camileri de hedef alıyor.

Türkiye’nin de çabaları sürüyor

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ABD'li ve Katarlı mevkidaşlarıyla Gazze'deki ateşkes çabalarına yönelik telefon görüşmesi yaptı.

Haberin Devamı

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Davutoğlu, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Katar Dışişleri Bakanı Halid Bin Muhammed Atiyye ile yaptığı görüşmede, Gazze'deki durum ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın Türkiye'ye ziyaretinde mutabakata varılan çerçevede ateşkes çabalarını ele aldı.

Davutoğlu, Kerry ile görüşmesinde ayrıca Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Gazze'deki duruma ilişkin bir konuşmasında İsrail'i eleştirmesiyle ilgili, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki'nin "Açıklamaların kesinlikle kırıcı ve yanlış olduğunu düşünüyoruz" sözlerine yönelik rahatsızlığını dile getirdi.