Gazete Vatan Logo

Filistin BMGK'daki tarihi gelişmeleri değerlendirdi

Filistin Devlet Başkanı Abbas: "BMGK'ya sunulan karar tasarısı İsrail'in, Filistin devletinin topraklarındaki işgalinin sona ermesi için tarih belirlenmesini hedefliyor. Bu tasarı ilan edilmeden önce dostlarımızla istişare yaptık. Filistin değerlerine sadakati muhafaza ettik."

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, BM Güvenlik Konseyi'ne (BMGK) sunulan 2017 sonuna kadar Filistin topraklarındaki İsrail işgalinin sonlanmasını öngören karar tasarısının, "Filistin yönetiminin sadakatinin delili" olduğunu söyledi.

Abbas, Batı Şeria'nın Ramallah kentinde üst düzey yetkililerle düzenlediği toplantı öncesi yaptığı açıklamada, "BMGK'ya sunulan karar tasarısı, İsrail'in, Filistin devletinin topraklarındaki işgalinin sona ermesi için tarih belirlenmesini hedefliyor. Bu tasarı ilan edilmeden önce dostlarımızla istişare yaptık. Filistin değerlerine sadakati muhafaza ettik" dedi.

Tasarının, "Filistin yönetiminin sadakatinin delili olduğunu" ifade eden Abbas, "Bu çabalar, topraklarımızı özgürleştirmek ve Filistin devleti üzerindeki işgali sona erdirmek için verdiğimiz siyasi savaş kapsamında sarf ettiğimiz çabalardır. BMGK'daki müzakereler süresince, karar tasarına destek toplamak için dostlarımızla istişarelerimize devam edeceğiz" diye konuştu.

Karar tasarısının sunulması aşamasında sarf ettiği çabalardan ötürü Ürdün'e teşekkür eden Abbas, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Ürdün'e ve aynı şekilde kardeş Arap ülkelerine, Fransa'ya, görüş ve önerileriyle destek olan tüm dostlarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu konuda Mısır ve Rusya'nın da yürüttüğü yoğun görüşmeler var. Karar tasarısının onaylanması ve 2017'den önce İsrail işgalinin sona ermesi için fikir alışverişine devam edeceğimizi vurguluyoruz."

Üye ülkelere Filistin devletini tanıma yönünde yaptığı tavsiyelerden ötürü Avrupa Parlamentosu'na da teşekkür eden Abbas, üye ülkelerin hükümetlerine de bu tavsiyelere uyma çağrısında bulundu.

Öte yandan Abbas başkanlığında Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Yürütme Kurulu üyeleri, Fetih Hareketi ve Filistinli grupların temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda, BMGK'ya sunulan karar tasarısı ile bölgedeki son gelişmelerin ele alınması bekleniyor.

Ürdün, Arap ülkelerinin koordinasyonunda hazırlanan ve 2017 sonuna kadar Filistin topraklarındaki İsrail işgalinin sonlanmasını öngören "Filistin karar tasarısını" bugün BM Güvenlik Konseyi'ne sunmuştu.

Haberin Devamı