Gazete Vatan Logo

Fıkra gibi!

Operasyonlarda 'yurdum insanı' dedirten diyaloglar

GAZİANTEP’te geçtiğimiz yıl düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında toplam 18 kilo 320 gram kokain, 722 kilo eroin, 3 ton 284 kilo esrar ele geçilirken, bu olaylarla ilgili bin 152 kişi tutuklandı. Operasyonlarda ise bazen düşündüren, üzen, bazen de tebessüm ettiren diyaloglar yaşandı.

Gaziantep Emniyet Müdürü Ömer Aydın, geçen yıl gerçekleştirilen operasyonlarla ilgili bir değerlendirme yaptı. Aydın, operasyonlarda Türkiye ekonomisine hissedilir ölçüde katkıda bulunan akaryakıttan sigaraya, içkiden gıda ürünlerine kadar geniş bir yelpazeye yayılan kaçak mal ele geçirildiğini belirterek, "Gaziantep’te, geçen yıl düzenlenen operasyonlarda 53 bin 821 captagon hap, 18 kilo 320 gram kokain, 722 kilo eroin, 3 ton 284 kilo esrar, 241 bin 242 sahte para, 185 ton 544 kilo kaçak çay, 1 milyon 146 bin litre kaçak akaryakıt ve 2 milyon 876 bin paket kaçak sigara ele geçirildi. Bu olaylarla ilgili bin 152 kişi tutuklandı" dedi.

YURDUM İNSANI

Aydın, yapılan operasyonlarda kimi zaman gülümseten, kimi zaman düşündüren, bazen de ’İşte yurdum insanı’ dedirten manzaralarla karşılaşıldığını dile getirirken şu örnekleri verdi:

"Fındık çuvalının içinde yakalanan silahlar dedektörde tespit edilince, ’Findukda demir vardır onun için öteyür’ diyen şüphelinin yanı sıra, evinde bir miktar eroin bulunan kişinin ’Şeker hastası olan dedeme iyi geliyor’ diye kendini savunduğu tebessüm ettiren olaylar yaşadık. Yine pos cihazı ile tefecilik olaylarına karşı yapılan başarılı operasyonla yakalanan şüpheliler, ’İnsanlar kredi kartı borcu yüzünden intihar etmesin diye yardım ediyoruz’ diyerek kendilerini savunmuşlardır. Eroin bağımlısı bir gencin, eroin temin etmek için diz çökerek yalvarması görenleri üzüntüye boğup yürekleri dağlamıştır. Özellikle gençlerimize bu tür alışkanlıklardan uzak durmalarını gösterecek ibret dolu bir sahne olmuştur."

ŞİRİNCE EROİNİ

Gaziantep KOM ekiplerinin 19 Aralık’ta düzenlediği operasyonda 50 kilo eroin ele geçirilmiş, zanlılar sorgularında uyuşturucuyu Maya takvimine göre 21 Aralık’ta kopacağı iddia edilen kıyametten kurtulmak için birçok kişinin akın ettiği İzmir’in Şirince İlçesi’ne götüreceklerini söylemesi operasyonun ’Şirince eroini’ olarak değerlendirilmesine neden olmuştu.

Haberin Devamı