Gazete Vatan Logo

Fikirtepe’den ev aldım Beşiktaş taraftarıyım

Bahreyn İslami Bankası CEO’su Jarrar, Körfez ülkeleri arasındaki anlaşmazlık sürdükçe daha fazla Arap sermayesinin Türkiye’ye göç edeceğini söyledi. Jarrar, kendisinin de Türkiye’de yatırım yaptığını belirterek, “Fikirtepe’den ev aldım. Beşiktaş taraftarıyım” dedi

Fikirtepe’den ev aldım Beşiktaş taraftarıyım

Bahreyn İslami Bankası CEO’su Hassan Jarrar, Bahreyn’de bu yıl 24’üncüsü düzenlenen İslami Bankacılık Konferansı’nda Körfez yatırımcısının Türkiye’ye olan ilgisinin artacağını vurguladı.

Bahreyn, Kuveyt, Umman, Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden (BAE) oluşan Körfez İşbirliği Konseyi (GCC) ülkelerinde istikrarsızlığın sürmesi halinde Arap sermayesinin Türkiye’ye doğru göç etmeye devam edeceğini belirten Jarrar, “Çünkü Arap sermayesi güvenli limanlar arıyor. Körfez ülkelerinde bunu bulabilmek imkansız. Bu nedenle daha fazla sermaye Türkiye’ye giriş yapacak” dedi. Kendisinin de Türkiye’ye yatırım yaptığını vurgulayan Jarrar, “İstanbul Fikirtepe’de bir konut satın aldım. Türkiye’nin geleceğine, tarihine güveniyorum, yemeklerini seviyorum, İstanbul’u seviyorum. Aynı zamanda Beşiktaş taraftarıyım” diye konuştu.

Sermaye akacak

Türkiye ile Bahreyn arasında çok güçlü bağ olduğunu ifade eden Jarrar, şunları söyledi: “Türkiye’nin demokratik ve laik bir ülke oluşu, bölgede rol model oluşturuyor. Özellikle bölgedeki istikrarsızlığı göz önüne aldığımızda, Türkiye gibi bir ülkeye ihtiyaç duyulduğunu düşünüyorum.”

Haberin Devamı

Jarrar, ABD Başkanı Donald Trump’ın Müslümanlara karşı olan söylemleri, Almanya ve Hollanda’nın da bunu destekleyici tutumları nedeniyle Arap turistlerin Türkiye’ye daha fazla kayacağını söyledi. Arap sermayesinin de Asya’ya doğru yöneleceğini öngördüklerini belirten Jarrar, “Sadece mevduat değil, gayrimenkul yatırımlarının da Türkiye’ye kayacağını düşünüyoruz” dedi.

Gıda ve tarıma da yatırım yapacağız

Bahreyn İslami Bankası CEO’su Hassan Jarrar, Körfez sermayesinin Türkiye’de gayrimenkul ve turizm dışında gıda güvenliği ve tarım alanında da yatırım yapabileceğini söyledi. Arapların üretim alanında yatırım yapmayı çok benimsemediğini, ağırlıklı olarak ticaret ve hizmetler alanında yatırım yaptığını anlatan Jarrar, geçen ay İstanbul’da 200 milyon dolar cirosu olan bir gayrimenkul, gıda ve otelcilik alanında faaliyet gösteren bir grupla görüşmeler yaptığını bildirdi. Arapların Türkiye’den daha fazla gayrimenkul alımı yapacağı öngörüsünde bulunan Jarrar, Kanal İstanbul gibi mega projelere yatırım yapma konusuna ilişkin soru üzerine de “Arap yatırımcılar, bu gibi projelere devlet tahvili, sukuk gibi enstrümanlarla yatırım yapmak ister” dedi.

Haberin Devamı

İslami Bitcoin gelecek

BAHREYN Merkez Bankası Bankacılık Gözetiminden Sorumlu Yöneticisi Halid Hamad da sanal para olarak adlandırılan Bitcoin’e değindi. Hamad, Bitcoin’in yıkıcı (destructive) ürünlerden bir tanesi olacağını ve şu anki kağıt paranın yerini alabileceğini söyledi.

Hamad, “Orta ve uzun vadede İslami Bitcoin bizleri bekliyor mu?” sorusu üzerine, “Evet, bekliyor. Tabii bunun bir ön koşulu var. Bütün ülkelerin bu teknolojiyi benimsemiş olması... Gelecek yıllarda tek kullanılacak para birimleri Bitcoin’ler olacak. Önümüzdeki yıllarda kartların da ortadan kalkacağını düşünüyoruz. Operasyonel maliyetleri ve riskleri azaltmak için ATM’lerden kişisel bilgilerinizi girerek işlem yapılacağını öngörüyorum” diye konuştu. Hamad, Türkiye’nin, İslami finans alanında büyüyebileceğine de dikkati çekti.

Haberin Devamı