Gazete Vatan Logo

Fidyeyi alamayınca yeni evli genci öldürdüler

Beş gün önce el ve kolları koli bantıyla bağlı, kafası parçalanmış yarı beline kadar toprağa gömülü halde bulunan Dursun Akdemiroğlu'nun 75 milyar liralık fidye için öldürüldüğü ortaya çıktı. Üç kişi gözaltına alındı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nde geçici işçi olarak çalışan Dursun Akdemiroğlu, 25 Ağustos'ta evden ayrıldı ve bir daha dönmedi. Akdemiroğlu'nun eşi Reyhan (23) durumu polise bildirdi.

Akdemiroğlu'nun bacanağı Cezmi Şen'i arayan kimliği belirsiz bir kişi, 75 milyar fidye istedi. Olumsuz yanıt alan fidyeciler Akdemiroğlu'nu Bartın'ın Amasra İlçesi Aharlar Köyü'ne götürdü. Ardından da el ve ayaklarını bağlayarak kazdıkları çukura yarı beline kadar gömen fidyeciler kürekle başına vurarak öldürdü. Jandarma, telefon kayıtlarından yola çıkarak Akdemiroğlu'nun, kardeşi Ersin Akdemiroğlu'na ait İstanbul'daki işyerinde çalışan Serdar Balcı (25), arkadaşları Murat Kıy (24) ile 16 yaşındaki A.A. tarafından öldürüldüğünü ortaya çıkardı.

Suçunu itiraf eden Balcı, şöyle dedi: "Ben Dursun Akdemiroğlu'nun kardeşi Ersin Akdemiroğlu'nun İstanbul'daki işyerinde çalışıyordum. Patronuma, 'Yardımcı olursan araba alacağım' dedim. O da 'Yardımcı olurum' dedi. 8.5 milyar liraya otomobil aldım. Ancak yardımcı olmayınca borcum birikti. Aramızda tartışma çıktı. İşten ayrıldım ve fidye için patronumun kardeşini kaçırmaya karar verdim. Yanıma Murat Kıy ve Arif Akarsu'yu alıp Akdemiroğlu'nu kaçırarak Amasra'ya gittik. 75 milyar fidye istedik. Veremeyeceklerini söyleyince, öldürdüm."

Haberin Devamı