Gazete Vatan Logo

Fidye için kaçırılan mühendis ‘pasaport çetesi’ lideri çıktı

İran’da elektronik ürün üzerine fabrikası bulunduğu belirtilen elektronik mühendisi Kazem Moradı, 11 Mayıs günü turist olarak İran’dan Denizli’ye arkadaşının yanına geldi.

Fidye için kaçırılan mühendis ‘pasaport çetesi’ lideri çıktı

İran’da elektronik ürün üzerine fabrikası bulunduğu belirtilen elektronik mühendisi Kazem Moradı, 11 Mayıs günü turist olarak İran’dan Denizli’ye arkadaşının yanına geldi. Moradı, bir gün sonra da Konya’ya gelip, Afganistan uyruklu arkadaşı Majit Shekarı (31) ile buluştu. Bir kaç gün sonra Moradı’nın İran’daki eşine onun elleri, ayakları ve gözü bağlı, boğazına bıçak dayanmış fotoğrafı gönderilerek 150 milyon İran riyali (yaklaşık 16 bin 300 lira) istendi. Eşi de, Denizli’deki arkadaşları İran uyruklu Morteza Sarsangi’ye, kocasının rehin alınmasıyla ilgili fotoğrafları gönderip, kurtarılmasını istedi.

Fotoğrafla yardım istedi

Polis tarafından Meram ve Karatay ilçelerinde üç adrese yapılan baskınlarda Afganistan uyruklu şüpheliler Mohammadaref Yıldız (24), Gholam Farogh Akbarı (32), Qudratullah Fedaıe (23), Abdulhalık Muhammed Şerif (20) ve Mohammod Dod Mohammod Eyup (23) gözaltına alındı. Moradı’nın kendisini rehin alan Afganlılarla birlikte para karşılığı sahte pasaport hazırladıkları ortaya çıktı. Sahte pasaport yapma suçunu kabul etmeyen İranlı Kazem Moradı’nın, gelmeden önce İran’dan kendi adına kargoyla Türkiye’ye gönderdiği Konya’daki evde çıkan 3 pakette ise çok sayıda sahte pasaport, damga, yazıcı, kaşe, dijital baskı makinesi, mühür gibi ekipmanlar bulundu.

Haberin Devamı