Gazete Vatan Logo

FIAT'ın geleceği 27 yaşındaki John Elkann'a emanet

Gianni Agnelli'nin ölümüyle sarsılan İtalya'da şimdi tüm gözler yeni veliahtta. Gianni, yaşam tarzıyla da kendisine benzeyen torunu 27 yaşındaki John Elkann'a şirkette hisse değil ama aile adına karar verme yetkisi bıraktı

Gianni Agnelli'nin önceki gün vefatından sonra yapılan aile toplantısında başkanlık görevi Gianni'nin 68 yaşındaki kardeşi Umberto Agnelli'ye devredildi. Ancak FIAT Imparatorluğu'nda aile adına son sözü söyleyecek kişi 27 yaşındaki John Elkann.

Tatlı intikam
Gianni Agnelli'nin ölümünün ardından Fiat'ın yüzde 30'unu elinde bulunduran Agnelli ailesinin başına 68 yaşındaki Umberto Agnelli geçti. Umberto Agnelli, 20 yıl önce Gianni tarafından yönetim kurulundan çıkartılmıştı. Gianni, öldükten sonra da şirketi Umberto'nun tam yetkisine bırakmadı ve son söz hakkını 27 yaşındaki torunu John Elkann'a devretti.

Onun kadar yakışıklı
Gianni Agnelli'nin tek kızı olan Margherita Agnelli'nin ilk evliliğinden doğan oğlu John Elkann dalgalı saçları ve yakışıklılığıyla Gianni Agnelli'ye benzetiliyor.

Çapkınlık yolunda da büyükbabasını izinden giden Elkann'ın adı dünyaca ünlü İtalyan manken Carla Bruni ile bir süre anılmıştı. John Elkann aynı zamanda büyükbabası ile aynı ismi taşıyor. John büyükbabasının ismi olan Giovanni veya Gianni isimlerinin İngilizce versiyonu. Kibarlığını ve keskin zekasını Fransız gazeteci yazar babası Alain Elkann'dan alan John'u tanıyan yakın çevresi ise uyarıyor; John son derece centilmendir. Ancak bu kimseyi yanıltmasın en az büyükbabası kadar da serttir. Mutlaka FIAT konusunda dedesinin tavsiyesini dinler.

Haberin Devamı