Gazete Vatan Logo
Magazin Fi’nin ödemeleri durdu

Fi’nin ödemeleri durdu

‘Bağlanma Korkusu’ kitabının yazarı Başak Sayan ile karşılıklı intihal davası olan Fi’nin yazarı Azra Kohen’e, Fİ dizisinin yapımcısı Med Yapım telif hakları ödemelerini durdurdu. Kohen’e yapılan ödemeler mahkeme kararıyla bloke edildi

Fi’nin ödemeleri durdu

Fİ-Çİ-Pİ üçlemesinin yazarı Azra Kohen, Fİ’nin, “Bağlanma Korkusu” isimli kitabından intihal olduğunu ileri süren oyuncu Başak Sayan’a tazminat davası açmıştı. Başak Sayan da karşı dava açarak Fi’nin ‘Bağlanma Korkusu’ kitabındaki karakterlerle aynı olduğunu ve çalıntı olduğunu iddia ederek karşı davayla cevap vermişti.

İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’nde dün görülen duruşmada ilginç bir gelişme yaşandı. Kitaptan alıntı olan Fi dizisinin yapımcısı Med

Yapım’ın avukatları intihal davası sonuçlanıncaya kadar Kohen’e yapılan telif ödemelerinin durdurulmasını ve başka bir banka hesabında tutulmasını istedi. Kohen’in avukatı da Fi kitabının intihal olmadığını belirterek, yazarın zarar görmemesi için banka hesaplarının vadeli ve döviz hesabı olarak açılmasını istedi.

Mahkeme intihal davası sonuçlanıncaya kadar Azra Kohen’e yapılan yurt içi ve yurt dışı satış telif ödemelerinin bir banka şubesinde döviz ve vadeli hesaba yatırılmasına karar verdi.