Gazete Vatan Logo

FETÖ yine durmuyor! Suikast tehdidi...

Rus Büyükelçi Karlov suikastini günler öncesinden ‘elçiler güvende değil’ diyerek ilan eden FETÖ, bu kez de siyasetçileri tehdit etti. Teröristbaşı FETÖ, MHP ve CHP’li isimlere suikast düzenleneceğini söyledi.

FETÖ yine durmuyor! Suikast tehdidi...

Sosyal medyadan siyasetçileri yönelik suikast iddialarında bulunan FETÖ'cülerin ardından örgütün elebaşı Fetullah Gülen'den de açık tehdit geldi. ABD'nin Pensilvanya eyaletinde örgüt üyelerine seslenen Gülen, uyarı kılıfıyla MHP ve CHP yönetiminden isimlere suikast düzenleneceğini açıkladı. Teröristbaşı anlattıklarıyla örgütün iç yüzünü ortaya koyan itirafçıları da örtülü olarak ölümle tehdit etti. 'Kulağına giden' bilgilere göre Türkiye'de çok ses getirecek bir suikast düzenleneceğini açıklayan teröristbaşı Gülen özetle şunları söyledi:

İTİRAFÇILARA TEHDİT

Öyle bir suikast ki, zahiren bazı siyasîleri ve itirafçı kılıklı müfterîleri hedefe koyacaklar. Şimdi bu itirafçılardan endişem benim, iftiracılardan daha doğrusu. Onlar için de birşey yapabilirler. Dolayısıyla buna da derler ki, 'hizmet yaptı, çünkü daha evvel içlerindeydi. İhanet ettiğinden dolayı cezalandırdılar.' Bunu da yapabilirler. Herkes bilmeli.

Şimdi ise ayağa düşmüş bir şey var: MHP'den mi, CHP'den mi, bir insanı öldürtmek suretiyle bir de onlarda Hizmet Hareketi'ne karşı antipati uyarma… Doğrudan doğruya, karar alınmış; sadece maktulü belirleme kalmış. “Kimi yaparsak, isabetli davranmış oluruz?!. Kimi yaparsak turnayı gözünden vurmuş oluruz?!.” Maktulü belirleme mevzuu kalmış sadece. Bu da ayağa düşmüş, dillere düşmüş. Hapisaneler koydukları o insanlar için de bir başkaldırma tablosu göstermek suretiyle ateş etme öldürmek suretiyle, işte bakın bunlar terörist filan dedirtme meseleleri konuşulan şeylerdir.”

Haberin Devamı

SUİKASTI İLAN ETMİŞLERDİ

Bir kaç gün önce de FETÖ'nün firari gazetecilerinden Tarık Toros Anayasa oylamalarında siyasi suikast olacağını iddia etmişti. Toros sosyal medya hesabından “Muhalefetten etkin bir siyasiye suikast düzenlenebilir.” diyerek yeni eylem planları hakkında ipucu vermişti. Rus Büyükelçisi Adrey Karlov'un ölümünden bir kaç gün önce FETÖ'cülerden benzer tehditlerde bulunmuştu. FETÖ'cü gazeteci Abdullah Bozkurt, Ankara'daki yabancı misyon temsilcilerinin güvende olmadığını yazmış, bu ifadelerden bir kaç gün sonra da Rus Elçi Karlov FETÖ'cü polis Mevlüt Mert Altıntaş tarafından öldürülmüştü. FETÖ teröristlerinin, STV'de yayınlanan diziler, reklam filmleri ve Gülen'in konuşmalarından alınan mesajlar ile harekete geçtiği geriye dönük incelemeler ile ortaya çıkarılmıştı.

Haberin Devamı

YENİ ŞAFAK