Gazete Vatan Logo

FETÖ, Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki Alevileri “A Takımı” adıyla fişlemiş

Sivas’ta etkin pişmanlıktan faydalanan bir astsubay, ifadesinde örgütün askeri personeli nasıl fişlediğini ve gizlenme taktiklerini anlattı

FETÖ, Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki Alevileri “A Takımı” adıyla fişlemiş

Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen FETÖ’nün “askeri mahrem” yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanarak itirafçı olan astsubay C.T. ifadesinde örgütle 1999 yılında tanıştığını belirtti. C.T, çalıştığı kışladaki odasında ve dolabında 2000 yılında irticai faaliyetlerde bulunduğu gerekçesiyle arama yapıldığını, bir hafta sonra ise sicilinin düşürüldüğünü iddia etti.

‘Kadına düşkün mü’ sorusu

Bu durumu örgüte ilettiğini ve kendisine, “Namaz kılmayı bırak, ima yolu ile kıl, gerekirse alkol kullan, bunları yapmazsan senin ilişiğini keserler” dendiğini, bunun üzerine gazinoda komutanın gözü önünde alkol aldığını kaydetti.

Kendisinden sorumlu kişinin evinde 2 yıl boyunca düzenli olarak toplantılara gidip geldiklerini aktaran C.T, şunları anlattı: Burada namaz kılıp, Fetullah Gülen kitapları okuduk. Yine bir gün toplantıda bizden sorumlu şahıs M.A.D, bilgisayardan excel dosyası açtı. Bu dosyada birliğimizde görevli askeri personelin isimleri tek tek yazıyordu. Örgüt sorumlusu bizden askeri personel hakkında bilgi istedi. Bilgi listesinde, siyasi görüşleri, alkol kullanıp kullanmadıkları, namaz kılıp kılmadıkları, kadına olan düşkünlükleri gibi bölümler vardı. Özellikle de Alevi olup olmadıkları soruluyordu. Alevi askerlere ‘A Takımı’ ismi veriyorlardı. Ben listede adı geçen askeri personelin sadece sigara ve alkol kullanıp kullanmadıklarını, evli bekar olup olmadıklarını söyledim. Bu fişlemeler genelikle ayrı ayrı odalarda yapılırdı. Bazen de beni dışarı çıkarırlardı.

Haberin Devamı

‘Keşke şehit olsaydım’

“2014’te örgütün pislikleri dökülmeye başlayınca görüşmem olmamıştır” diyen itirafçı C.T. “Güneydoğu’da görevde olduğum zaman içinde bulunduğum helikoptere isabet eden kurşun bana gelseydi de bugünleri görmeseydim. En azından şehit olurdum vatan hainliği ile suçlanmazdım.