Gazete Vatan Logo

'FETÖ terör örgütü 9 bin kişiyi öldürecekti'

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, CIA’nın desteğiyle darbe girişiminde bulunanların hedefinin Cumhurbaşkanı, Başbakan, bakanlar ve milletvekillerinin de arasında olduğu 9 bin kişiyi öldürmek olduğunu öne sürdü. Erdoğan, çok kanlı bir darbenin planlandığını ancak bunu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısıyla sokağa çıkan halkın önlediğini söyledi.

'FETÖ terör örgütü 9 bin kişiyi öldürecekti'

Ak Parti Milletvekili Mehmet Erdoğan, devlet kurumlarında FETÖ terör örgütünün ciddi bir yapılanma içerisinde olduğunu söyledi. Paralel yapılanmanın resmi kurumlarda ciddi bir güce sahip olduğunu ve aynı zamanda 50-100 milyar dolarlık bir kaynağı da bulunduğunu ileri süren Mehmet Erdoğan, "Bu kadar güce sahip bir yapının buna rağmen darbeye girişmesinin sebebi üst akıldır. Bunlara kim talimat verdi? Talimat verenler yeni bir şeyler yaptırması gerekiyordu. Onun için böyle yapıldı. O zaman akla CIA geliyor. Çünkü, yıllardır Fethullah Gülen Amerika’da. Pensilvanya’da CIA’nın kucağında, FBI’nin yakınındaki 400 dönüm arazide muhafaza ediliyor. Fethullah Gülen bir kukla ve CIA ona darbe yaptıracaktı" dedi.

KANLI DARBEYİ PLANLADILAR

17-25 Aralık sürecinin birinci ve kansız darbe planı olduğunu iddia eden ve başarılı olunamayınca 15 Temmuz’da kanlı darbenin organize edildiğini savunan Mehmet Erdoğan şöyle dedi: "17-25 Aralık’ta hedefleri kansız bir darbeydi. 15 Temmuz’daki ise kanlı ve binlerce insanın ölümüne sebep olacak bir darbe. Bunların arkalarında CIA ve ABD çıkıyor. Peki ABD ve CIA neden ihtiyaç hissetti? Suriye’de Marksist Leninist bir devlet kurmak istediler ve buna Türkiye karşı çıktı. Buna rağmen batı ve Amerika Suriye’ye silah sevkiyatını sürdürdü. Bu darbe girişimiyle hedeflerinde Türkiye’yi bölüp parçalamak var. Bunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önce halkı uyarması arkasından kefenini giyip alana inmesi ve halkı sokağa çağırmasıyla milyonların akın akın alana gitmesi önledi. Her tankın ucunda 3-5 şehidimiz var. Halk akın akın kurşunun üzerine, tankın üzerine yürüdü."

Haberin Devamı

HEDEFLERİ MİLLETVEKİLLERİNİ KATLETMEKTİ

Psikopat olarak tanımladığı darbe girişimcilerinin TBMM’yi açık hedef seçtiklerini ve amaçlarının parlamenter sistemi yok ederek Türkiye’yi kan gölüne çevirmek istediğini iddia eden Ak Partili Mehmet Erdoğan, "Bunun için TBMM’yi yerle bir etmek istediler. O gece 3 kez Meclis bahçesine inmeye kalkıştı helikopter, alan müsait olmadığı için inemedi. İnemeyince ve polislerin karşılık vermesiyle bombalar atıldı. O atılan bombadan Hatay Milletvekilimiz Hacı Bayram Türkoğlu, eşi ve kızı yaralandı. Ondan sonra bunlar helikopterden silahlarla bunları tarıyor. Milletvekilimizin eşi iki kolundan kurşunlandı. İnebilseler hedefleri Meclis’teki tüm milletvekillerini katletmekti. Hedeflerinde Cumhurbaşkanı, Başbakan, bakanlar ve milletvekillerini parlamentoyla birlikte yok etmekti. Türkiye’de kanlı darbe meydana getirmekti ama halkımızın iradesiyle bu önlendi. Meclise atılan bombaların oluşturduğu tahribattan hedeflerinin meclisi içindekilerle birlikte ortadan kaldırmak olduğunu anlıyoruz" diye konuştu.

GECE 03.00’TE OLSA ONBİNLER ŞEHİT OLABİLİRDİ

Haberin Devamı

Darbe girişiminin gece saat 03.00’te yapılmasının çok daha kanlı bir tabloya yol açacağını da dile getiren Mehmet Erdoğan, "Darbe girişimi planladıkları saatte yapılsa çok kanlı olur ama yine önlenirdi. Türkiye gibi ülkede artık darbelere yer yok. Buna müsaade etmez halk. Gece olsa uyananlar akın akın mücadele edecekti ama o mücadelede şehit sayımız çoğalacak belki on binler ölecekti" dedi.

Erdoğan, darbe girişiminin önlenmesinin en büyük faktörünün ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısıyla demokrasi ve özgürlük için sokağa dökülen halk olduğunu kaydetti.

"HEDEFLERİ 9 BİN KİŞİYİ ÖLDÜRMEKTİ"

Haberin Devamı

Darbe girişiminde bulunanlarda ele geçirilen listelerde 9 bin kişinin öldürülmek istendiğinin anlaşıldığını da ileri süren Mehmet Erdoğan, "Darbe girişiminde bulunanlar; devlet kademesinde Cumhurbaşkanı, Başbakan, bakanlar, milletvekilleri ve diğer kurumlarda etkili olan ve kendilerine karşı gördükleri üst düzey 9 bin kişiyi fişlemişler. Ele geçirilen notlarda mümkünse sağ alınması gibi bir ifadeyi tabiri caizse şeklinde kullanmışlar. Anladığım kadarıyla 9 bin kişiyi katletmek gibi bir planları vardı. Yani çok kanlı bir darbe yapmak istemişler bunu o gece halka olan tavırlarından da anlıyoruz" diye konuştu.

"MERHAMET EDİLMEMELİ"

Darbe girişiminde bulunanların en ağır şekilde cezalandırılmasını ve merhamet edilmemesini isteyen Mehmet Erdoğan, "Biz parti olarak idamın geri getirilmesi konusunda kararlıyız. Ak Parti’nin topyekun idama destek vereceği kesin gözüküyor. Kendi halkına bomba, kurşun yağdıran, uçaksavarları halkına çeviren bir kesim için merhamet beklenmemeli. Merhamet etmeyene merhamet edilmez" dedi.

Haberin Devamı