Gazete Vatan Logo

FETÖ soruşturmasında Muhittin Akgül tutuklandı

FETÖ soruşturmasında adli kontrol ile serbest kalan 'Hava Kuvvetleri imamı' Adil Öksüz'ün arkadaşı olan Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde görevli Prof. Dr. Muhittin Akgül tutuklandı

FETÖ soruşturmasında Muhittin Akgül tutuklandı

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafınca sürdürülen Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) akademisyenlere yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınarak adli kontrol ile serbest kalan 'Hava Kuvvetleri imamı' Yrd. Doç. Dr. Adil Öksüz'ün arkadaşı olan Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde görevli Prof. Dr. Muhittin Akgül tutuklandı.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında 17-18 Temmuz tarihleri arasında 11 akademisyen ile birlikte gözaltına alınanlar arasında bulunan Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Bölümünde görevli Prof. Dr. Muhittin Akgül adli kontrol ile serbest bırakılmıştı.

Bu karara Cumhuriyet Savcısı itiraz edince Prof. Dr. Akgül hakkında yakalama kararı çıktı. Bugün Sakarya Adliyesine sevk edilen Akgül tutuklandı. Prof. Dr. Akgül, 15 Temmuz Darbe Girişimi'nin kilit ismi 'Hava Kuvvetleri imamı' olan Yrd. Doç. Dr. Adil Öksüz'ün İlahiyat Fakültesi'nden arkadaşı. Yrd. Doç. Dr. Öksüz gibi tefsirci olan Tevrat, İncil'i yorumlayan isim olarak bilinen Prof. Dr. Akgül, Fetullah Gülen'in kapatılan TV'lerinde 10 gün önce tutuklanan 'FETÖ'nün ekran yüzü' Prof. Dr. Davut Aydüz gibi dini sohbetler yapıp Ramazan programlarında sık sık yer alıyordu.

Haberin Devamı

FETHULLAH GÜLEN'İ ÖVMÜŞTÜ

FETÖ örgütü elebaşı Fethullah Gülen'e yakın isim olarak bilinen ve sık sık ABD'ye gittiği belirlenen Prof. Dr. Muhittin Akgül, 8 Ocak 2014 tarihinde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıda Gülen'i övmüştü. Kapatılan Cihan Haber Ajansı tarafından servis edilen haberde, Prof. Dr. Akgül, "Devletleri ayakta tutan, bu ulemalar olmuştur. Siz böyle dönemlerde insanların rehber saydığı, örnek aldığı insanları yok etmeye çalışırsanız aynı zamanda toplumu da kargaşaya, kaosa sevk etmiş olursunuz. Fethullah Gülen Hocaefendi'ye âlim demeyeceksek o zaman Türkiye'de âlim diye tanımlayabileceğimiz bir insan yok" diye açıklama yapmıştı.

Bu arada son tutuklama ile Sakarya Üniversitesi'nde tutuklanan akademisyen sayısı 27 olurken 89 akademisyen ise açığa alındı.

Haberin Devamı