Gazete Vatan Logo

FETÖ-PDY, KKTC liderlerini dinlemiş

KKTC polis teşkilatına sızamadığı için dinleme yapamayan FETÖ’nün, bir GSM şirketine sızarak tüm liderleri bu şekilde dinlediği ortaya çıktı

FETÖ-PDY, KKTC liderlerini dinlemiş

FETÖ-PDY’nin KKTC’de faaliyet gösteren bir iletişim şirketine sızarak 2009-2015 döneminde telefon konuşmalarını dinlediği ve bu konuşmaları kayda aldığı ortaya çıktı. Türkiye’deki darbe girişiminden sonra 21 Temmuz’da FETÖ-PDY’i terör örgütü ilan eden KKTC’deki liderlerin 2009-2015 yılları arasında dinlendiği ortaya çıktı.

Dinlenenler arasında 2012 yılında vefat eden KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, ikinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve üçüncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile başbakanlar, meclis başkanları ve bazı gazeteciler yer alıyor. Yapılan yasadışı dinlemenin polis tarafından değil de bir GSM şirketine sızmış FETÖ üyeleri tarafından yapıldığı öğrenilirken dinlemelerin aynı zamanda kayıt altına alınıp Pensilvanya’ya Fethullah Gülen’e gönderildiği belirlendi.

KKTC Savcılığı konuyla ilgili soruşturma başlatırken akıllara merhum KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın bir dönem Ergenekon operasyonlarında isminin geçmesi geldi.

‘Ergenekoncu’ Denktaş!

O dönem Ergenekon’un Kıbrıs faaliyetleri iddiasıyla Ergenekon iddianamesinde Ergenekon’un Kıbrıs lideri olduğu iddia edilen Denktaş, 2009 yılında yaptığı açıklamada,”İddianamede “Kıbrıs faaliyetleri” başlığı altında yazılanların hiçbir kıymeti ve hukuki değeri yoktur. ‘Denktaş Ergenekoncudur’ görüşünü yaymanın, 19 Nisan’daki genel seçime kısa bir süre kala yapılması düşündürücüdür. KKTC’yi ve egemenliğini savunduğumuz için suçlamalara maruz kaldık. Bizleri susturmak isteyenler Ergenekon suçlamalarını Kıbrıs’a da yayma yoluna girmişlerdir. Ancak başarılı olamayacaklardır” demişti.

Haberin Devamı