Gazete Vatan Logo

FETÖ, Öcalan’a ne yapmaya çalışıyordu?

Bursa Cumhuriyet Savcılığı tarafından aralarında Fethullah Gülen ve bazı işadamlarının da bulunduğu, ‘imamlar dosyası’ olarak bilinen, 38’i tutuklu, 36’sı firari toplam 80 sanık hakkında hazırlanan ve Bursa 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen iddianamede, ilginç iddialar yer alıyor.

FETÖ, Öcalan’a ne yapmaya çalışıyordu?

Şüpheli sıfatıyla ifade veren Şakir Umutkan, 2012 yılı başlarında Sadık A. isimli kişinin kendisine, ‘Bursa cezaevi izleme kurulunda görev alır mısın?’ diye sorduğunu, bu teklifi kabul edince Cumhuriyet Başsavcısı Namık Yılmaz’a yönlendirildiğini söyledi. Başsavcı Yılmaz tarafından, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanlığı aracılığı ile yaptıkları yeminin ardından cezaevi izleme kuruluna seçildiğini belirten Umutkan, şunları söyledi: “Heyet olarak bir defasında tam tekmil İmralı Cezaevi’ne de gittik. Dönüşte Başsavcı Namık Yılmaz, beni odasına çağırdı. İmralı’da yapılan kontrollerle ilgili benden Abdullah Öcalan hakkında bilgi istedi. Hem sağlık hem de psikolojik durumu hakkında soruları oldu. Ben de, her hangi anormal durumun olmadığını anlattım. Normal şartlarda bu bilgileri izleme kurulunda görev alan doktor hanımdan alması gerekirdi. Abdullah Öcalan ile ilgili ne yapmak istediklerini çözebilmiş değilim. Öcalan’a önceden bir şey yaptılar sonucunu mu bekliyorlardı. Yoksa ileride Abdullah Öcalan’a bir şeyler yapmayı mı düşünüyorlardı. Bu sebepten dolayı sağlık durumunu sorduklarını tahmin ediyorum.”

Haberin Devamı

Seks kasetleri bankadaymış!

İddianamede gizli tanık Orhan’ın şu ifadeleri de yer aldı: “FETÖ Bursa’daki 11 işadamının seks kasetlerini Bank Asya’nın Yıldırım İlçe Şubesi’ndeki kasada saklıyordu. Bu kasada ayrıca işadamlarının gelir durumlarını içeren bilgiler de bulunuyordu. Bankanın şubesinde polisler tarafından arama yapıldığı gün Ercan lakaplı bir kişi, erkenden gelip bu bilgi ve kasetleri alarak kaçırdı.”