Gazete Vatan Logo

FETÖ’nün ‘mahrem’ine darbe: 717 tutuklama

FETÖ’nün “askeri mahrem yapılanması”na yönelik 1 Ocak’tan bu yana düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 3 bin 293 zanlıdan 717’si tutuklandı. Dün de Hava Kuvvetleri’nden biri tuğgeneral, 5’i albay 101 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi

FETÖ’nün ‘mahrem’ine darbe: 717 tutuklama

15 Temmuz 2016’daki hain darbe girişimi sonrası güvenlik güçlerinin başarılı operasyonlarıyla çöküş sürecine giren FETÖ’nün TSK içindeki “mahrem yapılanması”nda yer alan muvazzaf askerler, titizlikle yürütülen soruşturmalarla tek tek belirleniyor. FETÖ’nün “askeri mahrem yapılanması”na yönelik 1 Ocak’tan bu yana düzenlenen operasyonlarda, yüzlerce kripto örgüt üyesi deşifre edildi. Ülke genelinde örgütün “askeri mahrem yapılanması”nda yer aldıkları belirlenen 3 bin 293 zanlı gözaltına alındı. Zanlılardan 717’si tutuklandı. Birçok şehirde yürütülen soruşturmalar kapsamında gözaltına alınan çok sayıda zanlının işlemleri ise sürüyor. Yurt genelinde çok sayıda muvazzaf asker hakkında da yakalama kararı çıkarıldı. Güvenlik güçleri, bu kişilerin yakalanması için çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

15 Nisan’dan sonra artış

FETÖ’nün “askeri mahrem yapılanması”na yönelik son haftalarda düzenlenen operasyon ve gözaltı sayılarında önemli artış yaşandı. Ülke genelinde bu yıl 1 Ocak ile 15 Nisan arasında Aksaray, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bayburt, Bolu, Bursa, Çanakkale, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kırşehir, Konya, Muğla, Niğde, Samsun ve Zonguldak’ta düzenlenen operasyonlarda 2 bin 160 muvazzaf asker gözaltına alınırken, 15 Nisan’dan sonraki dönemde bu rakam bin 133’e yükseldi. Yılın ilk 4,5 aylık döneminde 550 muvazzaf asker tutuklanırken, 15 Nisan’dan bu yana tutuklu sayısı 167 olarak gerçekleşti.

Haberin Devamı

O general Emin Ayık

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ ile irtibatları tespit edilen, aralarında açığa alınan ve ihraç edilenlerin de bulunduğu Hava Kuvvetleri Komutanlığından biri tuğgeneral, 5’i albay, 2’si yarbay, 4’ü binbaşı, 25’i yüzbaşı ve 54’ü teğmen toplam 101 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Şüphelilerden 37’si gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında, FETÖ ile irtibatlı olduğu tespit edilen ve açığa alınan 78 kişi ile 15 Temmuz darbe girişimi sonrası hakkında adli işlem yapılan ve ihraç edilen 23 kişi hakkında gözaltı kararı alındığı öğrenildi. Gözaltı kararı verilen tuğgeneralin, Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan eski 7. Ana Jet Üs Komutanı Emin Ayık olduğu belirtildi. Hava Kuvvetleri’ndeki yapılanmaya yönelik daha önce gözaltına alınan 23 zanlı daha dün adliyeye sevk edildi. Antalya merkezli operasyonda da FETÖ’nün yeni yapılanmasında yer aldıkları belirtilen 16 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı