Gazete Vatan Logo

Meydanlarda 'demokrasi nöbeti' devam ediyor

Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimine tepki için kent meydanlarında toplanan vatandaşlar 'demokrasi nöbeti'ne devam ediyor.

Meydanlarda 'demokrasi nöbeti' devam ediyor

İstanbul Taksim Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepkilerini sürdürdü.

Taksim Meydanı'nı akşam saatlerinden itibaren dolduran vatandaşlar, darbe girişimine karşı sürdürülen "demokrasi nöbeti"ne devam etti.

Ankara

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından binlerce vatandaş, Kızılay Meydanı'ndaki "demokrasi nöbetine" devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın çağrısıyla Kızılay Meydanı'nı dolduran çok sayıda vatandaş, demokrasi nöbetini sürdürüyor.

Ankara milletvekilleri, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ilçe belediye başkanları ile bazı sivil toplum örgütü temsilcileri de demokrasi nöbetine katılarak, platformdan halkı selamladı ve darbe girişimine tepki gösterdi.

Türk bayraklarıyla birlik ve beraberlik vurgusunun yapıldığı nöbette, Türkçe ve Arapça pankartlar taşıyan vatandaşlar darbe karşıtı sloganlar attı.

Haberin Devamı

Kızılay Meydanı'ndaki vatandaşlar, demokrasi nöbetine geç saatlere kadar devam ediyor.

Karabük

Karabük'te vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki için kent meydanında toplandı.

Demokrasi nöbetini sürdüren binlerce vatandaş, akşam saatlerinde, ellerinde pankartlar ve Türk bayraklarıyla kent meydanında bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sevgilerini ifade eden vatandaşlar, sık sık FETÖ aleyhine sloganlar attı.

Vatandaşlar, Misak-ı Milli Meydanı'nda yatsı namazı kıldı.

Kastamonu

Kastamonu'da vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı demokrasi nöbetini sürdürüyor.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, Kur'an-ı Kerim tilavetini dinledi, şehitler için dua etti.

Meydanda kurulan dev ekranda 15 Temmuz gecesi yaşananların anlatıldığı filmi izleyen vatandaşlar, sloganlar atarak, darbe girişimine tepki gösterdi.

Kocaeli

Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar, demokrasi nöbetine devam ediyor.

Haberin Devamı

İzmit'teki Perşembe Pazarı alanında toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları, "Çağrımız, din, vatan, bayrak, demokrasi ve geleceğimiz için" ve "İmandır aşkımız, Kur'an'dır rehberimiz, vatandır sevdamız, dalgalandı bayrağımız" yazılı dövizlerle darbe girişimini protesto etti.

Etkinlikte, FETÖ'nün darbe girişimini engellemeye çalışırken şehit düşen güvenlik güçleri ve vatandaşlar için Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi.

Edirne

Edirne'de vatandaşların, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı "demokrasi nöbeti" sürüyor.

Vatandaşlar, akşam saatlerinden itibaren Saraçlar Caddesi'ndeki Atatürk Anıtı önünde toplanmaya başladı. Ellerinde Türk bayrakları taşıyan vatandaşlar, çeşitli sloganlar atarak darbe girişimine tepki gösterdi.

Demokrasi nöbetine Türkiye Fiziksel Engelliler Federasyonu Genel Başkanı Nedim Kılıç ile çok sayıda engelli katıldı. Öte yandan, Edirne Valiliği Mehteran Takımı konser verdi.

Yalova

Yalova, Mersin ve Kütahya'da vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepkilerini sürdürüyor.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine "demokrasi nöbeti" için her akşam Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen vatandaşlar, bugün de meydandaki yerlerini aldı.

Türk bayraklarıyla meydanı dolduran vatandaşlar, darbeciler aleyhine slogan attı. Vatandaşlar, alanda kurulan dev ekranda haber bültenlerini izledi.

Kütahya

Binlerce vatandaş, "demokrasi nöbeti" için araçlarıyla ve yürüyerek Zafer Meydanı'na akın etti.

Meydanda toplanan vatandaşlar, "İdam cezası geri gelsin", "Dik dur, eğilme, bu millet seninle" ve "Devlete uzanan eller kırılsın" sloganları attı.

Bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri konuşma yaptı.

Mersin

Mersin'de çok sayıda vatandaş demokrasi nöbetini sürdürüyor. Cumhuriyet Alanı'na gelen vatandaşlar, FETÖ aleyhine slogan atıp, pankartlar açtı.

Alanda kurulan platformda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçmiş dönemlerde katıldığı televizyon programlarından kesitler sunuldu.

Burhan ve Gökçe Koç çifti de düğün törenleri öncesinde Türk bayraklarıyla "demokrasi nöbeti"ne katıldı. Alandakiler çifti alkışlayarak birlikte fotoğraf çektirdi.

Haberin Devamı

Zonguldak

Kent merkezindeki Madenci Anıtı önünde şehitler için Kuran-ı Kerim okunmasının ardından darbe girişiminde hayatını kaybeden ve yaralananlar için dua edildi.

Bartın

Cumhuriyet Meydanı'nda ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşlar, FETÖ aleyhine sloganlar attı. Öte yandan tekstil işçilerinden oluşan bir grup, Hükümet Caddesi üzerinden başlattıkları yürüyüşlerini meydanda sonlandırdı.

"Demir Leydi" lakablı Bartınlı milli boksör Şennur Demir de üstünde Cumhurbaşkanı ile çekilmiş fotoğrafının bulunduğu, “Dik Dur Eğilme Demir Leydi Seninle” ve “OHAL’de şimdi darbeciler düşünsün” yazan pankart ile darbeye karşı tepkisini gösterdi.

Adana

"Dombıra" şarkısının bestecisi Arslanbek Sultanbekov, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı vatandaşların "demokrasi nöbeti"nde konser verdi.

Sultanbekov, Dünya Türkmenler Birliği Genel Başkanı avukat İsmail Demirdüzen'in davetiyle geldiği Adana'da, Uğur Mumcu Meydanı'ndaki FETÖ'nün darbe girişimine karşı düzenlenen etkinliğe katıldı.

Burada, "Dombıra" ve diğer sevilen şarkılarını seslendiren Sultanbekov, vatandaşlar tarafından ilgiyle dinlendi, büyük alkış aldı.

Kırklareli

Vilayet Meydanı'ndaki "demokrasi nöbeti"nde vatandaşlar, ellerinde bayraklarla "Recep Tayyip Erdoğan", ''Darbeye hayır" ve ''Kırklareli burada darbeciler nerede'' şeklinde sloganlar attı.