Gazete Vatan Logo

FETÖ'nün belediye imamı Yunanistan'a kaçmış

DENİZLİ'de sürdürülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, terör örgütünün ildeki 'belediyelerden sorumlu imamı' olduğu iddiasıyla aranan İbrahim Kırgil'in, Yunanistan'a kaçıp sığınma talep ettiği belirlendi. Kırgil'in iadesi için Dışişleri Bakanlığı harekete geçti.

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında yaklaşık bir ay önce gözaltına alınan, aralarında işadamı, esnaf, şirket çalışanlarının da bulunduğu 92 kişiden 80'i tutuklandı. Soruşturmada örgütün finans ayağını oluşturduğu iddiasıyla tutuklanan Denizlili işadamları ve şirket yöneticilerinin yurt dışı gezileri sırasında kullandıkları uçuş kayıtlarından uçak biletleri, kaldıkları oteller ve kentte rutin olarak gerçekleştirdikleri gizli toplantıların yer ve zamanlarına ilişkin belge ve delillerin bulunduğu, gözaltına alınanların büyük çoğunluğunun daha önce KHK ile kapatılan 14 dernekte üye ve yönetici olduğu öğrenildi.

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında, örgütün 'Denizli'deki belediyelerden sorumlu imamı' olduğu belirlenen ve 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kenti terk eden İbrahim Kırgil'in Yunanistan'a kaçarak sığınma talebinde bulunduğunu belirledi. Başsavcılık, Dışişleri Bakanlığı ile temasa geçerek Kırgil'in iade edilmesi için işlem başlatılmasını istedi. Dışişleri Bakanlığı'nın Kırgil'in iadesi için Yunanistan'a resmi talepte bulunduğu öğrenildi.

Haberin Devamı