Gazete Vatan Logo

FETÖ'nün Antalya'daki eğitim kadrosu adliyede

Antalya’da Fetulahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) eğitim kadrosuna yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 15’i kadın, 61 kişi adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin örgütün haberleşme programı Bylock kullandıkları tespit edildi.

FETÖ'nün Antalya'daki eğitim kadrosu adliyede

15 Temmuz darbe girişiminin ardından terör örgütü FETÖ'nün 'abi' ve 'abla'larına yapılan operasyonlar sürüyor. Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Müdürlüğü (TEM) ekipleri Antalya merkez, Alanya, Manavgat, Demre, Serik, Gazipaşa ve Finike ilçelerinde FETÖ’ye ait İrfan, Toros ve Işık isimli şirketlerin eğitim kadroları içinde ve bazı kamu kuruluşlarında çalışıp örgüt içinde 'abi' ve 'abla' konumunda olan şahıslara yönelik eş zamanlı operasyonlar düzenlemişti. 29 Eylül sabahı TEM operasyon ekipleri tarafından farklı adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 15'i kadın, 61 kişi gözaltına alınmıştı. Aramalarda ise 1 dolarlar, Bank Asya'ya ait dekontlar, FETÖ’ye ait kitap ve dokümanlar ile flash bellek, hardisk, dijital materyaller ele geçirilmiş ve örgütün gizli haberleşme programı Bylock kullandıkları tespit edilmişti.

Antalya merkez ve 6 ilçede gözaltına alınan ve emniyetteki işlemleri tamamlanan şahıslar bugün adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin savcılıktaki sorgulamaları devam ediyor.

Haberin Devamı