Gazete Vatan Logo

FETÖ'nün, ALES sorularını verdiğini itiraf etti

Adana'da örgütün emniyet personelinden sorumlu mahrem imamları olduğu iddia edilen 9'u tutuklu 13 şüpheli hakkında 22 yıl 6'şar ay hapis cezası istemiyle dava açıldı. Sanıklardan Ali E, 2010 yılında ALES sorularını örgütün kendisine verdiğini, sınavdan yüksek puan alarak araştırma görevlisi olduğunu itiraf etti. Sanık Ali E: "Sınavı kazanmamda sınavdan önce verilen soruların katkısı oldu. 2010'da Adana'ya gelerek Çukurova Üniversitesinde araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladım"

FETÖ'nün, ALES sorularını verdiğini itiraf etti

Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında emniyet personelinden sorumlu mahrem imamlar olduğu iddia edilen 9'u tutuklu 13 şüpheli hakkında 22 yıl 6'şar ay hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunca FETÖ/PDY'nin Emniyet Müdürlüğündeki mahrem yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma tamamlandı.

Cumhuriyet savcısı, polislerden sorumlu mahrem imam olduğu iddiasıyla tutuklanan aralarında meslekten ihraç edilmiş öğretmen, araştırma görevlileri ile belediye ve adliye çalışanlarının da bulunduğu 9'u tutuklu 13 kişi hakkında, "Silahlı terör örgütü kurma ve yönetme" suçundan 22 yıl 6'şar ay hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, emniyet mahrem yapılanmasının bölgelere ayrıldığı, Adana, Diyarbakır, Gaziantep ve Malatya emniyet müdürlükleri personellerinin "Gaziantep Büyük Bölgesi"ne bağlı olduğu, "Adana Küçük Bölgesi"nin sorumluluğunda ise Hatay, Mersin ve Osmaniye illerinin bulunduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Terör örgütünün polis okulu öğrencilerine, polis memurlarına, komiser yardımcılarına, komiserlere, emniyet müdür yardımcılarına ve emniyet müdürlerine yönelik ayrı ayrı hücre yapılanması oluşturduğu ifade edilen iddianamede, polis akademisi mezunu olan rütbeli personel ile akademi dışından emniyet teşkilatına giren amirlerin de ayrı gruplarda yer aldığı aktarıldı.

Örgüt mensubu polis memurlarına "öğrenci", polis memurlarıyla örgüt adına ilgilenmek, örgütsel eğitim vermek, toplantılara çağırmak, örgütün talimatlarını iletmek ve örgüte bağlılığını sürekli kılmak için faaliyet gösteren örgüt üyelerine ise "öğretmen" isminin verildiği kaydedildi.

İddianamede, sanıkların ifadeleri, haklarındaki ayrıntılı bilgiler ve değerlendirmeler de yer aldı.

ALES soruları örgüt tarafından verildi

İddianamede, polis memurlarından sorumlu grup yöneticisi konumunda bulunduğu iddia edilen ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılan eski araştırma görevlisi Ali E'nin etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak için itiraflarda bulunduğu aktarıldı.

Haberin Devamı

Örgütle üniversite sınavlarına hazırlık için gittiği Işık Dershanesinde tanıştığını belirten Ali E'nin iddianamede ifadelerine yer verildi.

Konya'da üniversitede okurken örgüte ait evlerde ve yurtta kaldığını aktaran Ali E, 2010 yılında ALES'e girdiğini ve kazandığını belirten Ali E, "2010 yılında girdiğim ALES sorularının bir kısmı örgüt tarafından verildi. Sınavı kazandım. Sınavı kazanmamda sınavdan önce verilen soruların katkısı oldu. 2010'da Adana'ya gelerek Çukurova Üniversitesinde araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladım." ifadesini kullandı.

Polis memurlarından sorumlu grup yöneticisi olan meslekten ihraç edilen eski lise öğretmeni Yusuf Ö'nün ise kardeşi adına düzenlenmiş sahte nüfus cüzdanı ve pasaport ile Almanya'ya kaçmak isterken Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminalinde yakalandığı belirtilen iddianamede, sanığın telefonunda ByLock programının yüklü olduğunun belirlendiği kaydedildi.

Haberin Devamı

İddianamede, sanığın ayrıca, öğretmen arkadaşları ile Sudan'a örgütsel ziyarette bulunduğu, çok sayıda yurt dışı kayıtlı telefonlarla değişik ülkelerden görüşmesinin tespit edildiği vurgulandı.

Sanıklarla ilgili detaylar iddianamede

İddianamede, diğer sanıkların örgütsel bağlantıları da detaylı olarak aktarılırken, birçoğunun telefonunda ByLock tespiti yapıldığı belirtildi.

Bu arada, polis memurlarının sorumlu grup yöneticilerinden meslekten ihraç edilen eski lise müdür yardımcısı Ali S. de etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istediğini belirterek, örgütle ilgili itiraflarda bulundu.

Meslekten ihraç edilen eski öğretmen Fahrettin A'nın da akademi mezunu emniyet müdürlerinden sorumlu imam olduğuna değinilen iddianamede, sanığın gizlenmek için kullandığı evi başka bir kişinin kiraladığı, bu adresin de örgüt tarafından "gaybubet evi" olarak kullanıldığı ifade edildi.

İddianamede ifadesi bulunan Y.K. da sanık Fahrettin A'nın sosyal medya konularında kendilerine önerilerde bulunduğunu belirterek, şunları aktardı:

Haberin Devamı

"Evdeki bilgisayar ve telefonlardaki programların kontrollerini sağlardı. Bu konudaki temizlikleri yapardı. Ben cezaevine girdikten sonra evime gelip durumum hakkında bilgi aldığı ailem tarafından bana söylendi. Benim gibi emniyet müdürlerinden oluşan sohbet grubu abisiydi. ByLock, Eagle, Kakao Talk programlarını sohbet grubundaki sohbet hocalarının telefonlarına kurardı."

İddianamenin değerlendirme bölümünde ise "Şüphelilerin FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün Adana ili emniyet mahrem yapılanmasında yer aldıkları,bu yapı içerisinde terör örgütünün emniyet teşkilatı içerisindeki örgütlenmesini sağladıkları, emniyet teşkilatı içindeki örgüt mensuplarını eğittikleri, örgütün talimatı doğrultusunda sevk ve idare ettikleri anlaşılmıştır." denildi.