Gazete Vatan Logo

FETÖ'nün '1 dolarlık banknot' şifresi açığa çıktı!

FETÖ'nün '1 dolarlık banknot' şifresi açığa çıktı!

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan bazı kamu görevlisi ve iş adamlarının yanı sıra arama yapılan eğitim kurumları gibi yerlerde terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in "okuduğu" iddia edilen 1 dolarlık banknotların sırrı çözüldü. Önceki yıllarda da terör örgütü elebaşının yandaşlarına dağıtmasıyla da gündeme gelen "1 dolarlık banknotlar", 15 Temmuz gecesinin hazırlayıcısına yönelik deliller arasına eklendi.

Terör örgütünün elebaşı tarafından sözde "Bereket ve işlerinin yolunda gitmesi" amacıyla okunarak ABD'den gönderildiği değerlendirilen paraların, seri numarasındaki harfe göre örgüt içerisindeki hiyerarşide şifre amaçlı kullanıldığına yönelik tespitler yapıldı.

Örgüt için önemli olduğundan şüphelenilen bazı isimlerin üzerinden, seri numarası "F" ile başlayan 1 dolar çıkması dikkati çekti.

- Albayın çantasından, hakimin üzerinden çıktı FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında tutuklanan Zonguldak Garnizon Komutanlığında görevli Jandarma Kurmay Albay Kamil Günler'in ikametinde yapılan aramada, polis ekipleri şifreli bir çanta buldu.

Savcı huzurunda kamerayla görüntülenerek açılan çanta içerisinde, ağzı bantlı yan kısmı açık zarf içerisinde kağıda sarılı 1 dolar bulundu.

Soruşturma kapsamında tutuklanan hakim Neslihan Dağlı ile Gülüzar Gülşen Fırat adlı kişinin de üzerinde 1'er dolarlık banknotlar çıktı.

- Muş imamının cebinde de 1 dolar vardı Muş Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, terör örgütünün sözde "Muş il imamı" olduğu gerekçesiyle İlci İmam Hatip Lisesinde meslek öğretmeni olan Bahattin Türkaslan'ı gözaltına aldı.

Türkaslan'ın cüzdanından da "1 dolar" çıktı.

Muş'ta darbe girişiminin yaşandığı gece kendisine verilen talimatlara uymayarak polis memurlarından darbeyi desteklemelerini istediği gerekçesiyle gözaltına alınan ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Malazgirt İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli emniyet amiri Beyhan Ceylan'ın da üzerinde 1 dolar bulundu.

- Asker ve iş adamlarında da var Kocaeli'de de FETÖ'nün darbe girişimi soruşturması kapsamında gözaltına alınan bazı asker ve iş adamlarının üzerinden 1'er dolarlık banknotlar çıktı.

Örgüt için önemli olduğundan şüphelenilen bazı isimlerin üzerinde seri numarası "F" ile başlayan 1 dolar çıkması dikkati çekti. Diğer zanlıların cüzdanlarında ise "J" ve "C" seri numaralı 1 dolarlık banknot bulundu.

Dolarları iş adamlarının bereket, askerlerin ise örgüte mensup olduğunu göstermek için yanında taşıdığı iddia edildi.

İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri,10'u aşkın şüphelinin üzerinden 1 dolarlık banknot ele geçirildiğini, sayının daha da artabileceğini kaydetti.

Sivas'ta, FETÖ ile irtibatı olduğu tespit edilen ve kayyum atanan Sultan Murat Eğitim Kurumları okulunda çilingir yardımıyla açılan çelik kasadan da iç yüzeyine yapıştırılmış halde 1 dolar bulundu.

- İş adamlarında "F", jandarmada "J" serisi dolar Yürütülen soruşturma kapsamında da Sakarya Girişimci ve Sanayici İşadamları Derneği'ne (SAGİAD) yönelik operasyonda 15 kişi gözaltına alındı. Bazı zanlıların cüzdanından seri numarası "F" ile başlayan 1 dolarlık banknotlar çıktığı öğrenildi.

Sakarya'da, aralarında Erenler İlçe Jandarma Komutanı ve İstihbarat Şube Müdürünün de yer aldığı 11 asker de gözaltına alındı.

Şüphelilerin makam odası ve evlerinde yapılan aramada, Jandarma İstihbarat Şube Müdürünün üzerinden "J" serisi 1 dolar çıktığı öğrenildi.

Yaklaşık 2 yıl önce de FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yandaşlarına 1 dolarlık banknotlar dağıtması gündeme taşınmıştı.

Haberin Devamı