Gazete Vatan Logo

FETÖ itirafçısı doçent: Yöneticiler ‘patates hat’ kullanıyordu

FETÖ soruşturması kapsamında görevinden ihraç edildikten sonra itirafçı olan Doç. Dr. T.Z., “Örgüt içerisinde yönetici pozisyonundaki birçok kişi, patates hat veya başkasına kayıtlı hatlar üzerinden ByLock kullandılar” dedi

FETÖ itirafçısı doçent: Yöneticiler ‘patates hat’ kullanıyordu

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında FETÖ/PDY’nin mahrem imam yapılanmasında yer aldığı tespit edilen Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.Dr. T.Z. meslekten ihraç edildi. Polislere imamlık yaptığı belirlenen Doç. Dr. T.Z., 29 Mart 2017’de gözaltına alındı. Etkin pişmanlıktan yararlanan T.Z., mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Etkin pişmanlık kapsamında itiraflarda bulunan T.Z. şunları anlattı:

17-25 Aralık sürecinden sonra örgüt içerisinde herkesin akıllı telefonu oldu. Uygulama yüklenip haberleşileceği şeklinde talimat verildi. Ben böyle bir program kurmadım. Örgüt içerisinde yönetici pozisyonunda olan birçok kişi, patates hat, yahut başkasına kayıtlı hatlar üzerinden ByLock kullandılar.

Örgütün mahrem imamları ile irtibatım oldu. Değişik illerde, örgütün emniyet yapılanmasında bulunan kişilere sohbet abiliği yaptım. Bu kişilerden himmet topladım. Sohbetle ilgili çetele tutuyordum. Bu örgütün gerçek yüzünü 15 Temmuz’dan sonra gördüm. Örgüt MİT, emniyet, adliye ve askeri kurumlardan sorumlu mahrem imam olarak adlandırılan örgüt yöneticilerine ayrı bir önem verirdi. Örgüt, mahrem hizmetlerini, mahrem imamlar tarafından yürütüyordu. Mahrem hizmet, devletin en kritik ve operasyonel birimlerine sızarak örgüt hesabına yürütülen hizmetleri ifade eder. r. Mahrem hizmetlerde örgüt lideri Fethullah Gülen veya örgütün üst yönetiminden gelen talimatlar, doğruluğunu veya akla uygunluğunu, dini, hukuki, ahlaki boyutunu sorgulamadan yerine getirilir. Mutlak itaat ve teslimiyet gösteren özel seçilmiş örgüt yöneticileri kullanıldı. Mahrem hizmetleri yerine getirenler, hücre tipi yapılanma içerisinde bulundu. Haftada bir veya iki kez bağlı oldukları mahrem abiler ile toplantı yaparak örgüt üyeleri hakkında bilgi verirdi. Çalıştıkları kurum hakkındaki elde ettikleri bilgileri üst abilere iletilirdi.

Haberin Devamı

Keşke bağımı koparsaydım

T.Z. hakkında ‘silahlı terör örgütü yöneticiliği’ suçundan Erzurum 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde 15 yıldan 22.5 yıla kadar hapis cezası istendi. T.Z. duruşmada kendisini ‘mağdur’ olarak gördüğünü söyledi. Dini duygularının istismar edildiğini savunan T.Z., “Polislere sohbet verdim. Kuran okuyup, sohbet ediyorduk. Fakir öğrencilere burs verme adına 400-500 lira veriyordum. Ancak bizi dolandırmış, istismar etmişler. Onların gizlilik önemini bir türlü anlayamadım. Bana çok saçma geldiği için ‘Ediz’ kod adını hiçbir zaman kullanmadım. Tek amaç, benim için Allah rızasıydı, ama şu an görüyoruz ki masum insanları silah olarak kullanmakmış. Geriye baktığımda en büyük pişmanlığım, keşke zamanında görüp bağımı koparıp ayrılsaymışım” diye konuştu.

Haberin Devamı

Darbe çağrışımı ByLock mesajlarında

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının kendi aralarında iletişim için kullandığı ByLock programını yüklediği belirtilen eski askere gönderilen mesajlarda, “darbe çağrışımı” yapan ifadeler dikkati çekti. “Darbe çağrışımı” yapıldığı belirlenen yazışmalarda, “Şafak çoktan söktü. Ufukta bir nesil var. Davulları ve kösleriyle, sanki fetih ordusu. Bizim için gamlanma yok. Gam çekme nasılmış görecekler” ifadeleri görüldü. FETÖ üyeleri tarafından oluşturulan sohbet grubunda kamuoyunda “ceketi üzerinden” terörist başı Gülen’in tansiyonunu ölçmesiyle bilinen doktor Kudret Ünal’ın mesajının paylaşıldığı tespit edildi.

Haberin Devamı