Gazete Vatan Logo

FETÖ elebaşı, 42 yıl önce ailesini uyarmış

Erzurum'da FETÖ/PDY üyesi olduğu gerekçesiyle yargılandığı davada 6 yıl 3 ay hapse mahkum edilen Fatih Demir’in kullandığı ByLock hesabında, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in 42 yıl önce ailesini ziyaret ederek, “Benim yüzümden sizi hapse atar, takip ederler, taciz ederler. Bunlara şimdiden kendinizi hazırlayın. Gelecekte bunların hepsi olacak, kendinizi ayarlayın” dediği gönderi ortaya çıktı.

FETÖ elebaşı, 42 yıl önce ailesini uyarmış

FETÖ’ye ait bir öğrenci yurdunda “kat abiliği” yaptığı belirlenen Demir’in, ByLock görüşmelerine ilişkin hazırlanan “Tespit ve Değerlendirme Tutanağı”nda, Demir’in “fatih545” kullanıcı adıyla kullandığı ByLock programından 240 mesaj ve 72 mail gönderdiği, 162 mesaj ve bin 216 mail aldığı belirtildi. Sanık Demir’in, ByLock’tan genel olarak sohbet ve toplantılara katılma durumu, gazete aboneliği, gazete tirajının takibi ve FETÖ soruşturmalarının durumu gibi konularda yazıştığı belirlendi. Demir’in ByLock hesabına 20 Aralık 2015’te F.Ö. isimli kişiden gönderilen “taahhüt” konu başlıklı mailde ise FETÖ elebaşının kardeşinin, Gülen’in 42 yıl önce Erzurum’da aile üyeleriyle bir araya gelmesiyle ilgili anlatımı dikkati çekti. Örgüt elebaşı Gülen’in ailesini bir araya toplayıp çeşitli uyarılarda bulunduğunun, kardeşinin anlatımıyla aktarıldığı mailde, şu ifadeler yer alıyor:

“Ben bir yola girdim, dönmem mümkün değil. Benim yüzümden sizi de taciz ederler. Bunlara şimdiden kendinizi hazırlayın.”

Haberin Devamı