Gazete Vatan Logo

FETÖ’den paşaya VIP uçak tahsisi!

Eski Hava Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Korgeneral Hasan Hüseyin Demirarslan’a darbe girişimi gecesi FETÖ tarafından özel uçak tahsis edildiği ortaya çıktı

FETÖ’den paşaya VIP uçak tahsisi!

FETÖ’nün darbe girişimine ilişkin İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, TSK’dan ihraç edilen ve halen tutuklu bulunan eski Hava Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Korgeneral Hasan Hüseyin Demirarslan’la ilgili çarpıcı tespitlere yer verildi. Demirarslan’ın çelişkili ifadelerine dikkat çekilen iddianamede, başarısızlıkla sonuçlanan girişimin ardından pozisyon değiştirdiği ve kendini “darbe karşıtıymış” gibi gösterdiği bilgisine yer verildi. İşte iddianameden çarpıcı ifadeler:

Olan biteni seyretti

Şüphelinin İzmir’de darbe girişiminin merkezi olan, Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığında olan biteni gördüğü halde, duruma müdahale etmediği, savunmasının inandırıcı ve samimi görülmediği, darbe girişiminin yön değiştirmesi ve başarıya ulaşmaması üzerine, darbe girişimine karşı görev yapmak zorunda kaldığı, bu hususu savunmasına esas olarak dile getirmekteyse de şüphelinin darbe girişimindeki rolünü ve kastını hafifletmediği değerlendirilmiştir. Adı geçen komutan rehin alınmamıştır, darbe girişimi başarısızlıkla sonuçlanınca serbestçe Kaklıç üssüne geçerek VIP uçak beklemiştir. Uçak gelmeyince Çiğli 2. Jet Ana Üs Komutanlığında görevli pilotlar Enis Levent ve Mehmet Ali Bardakçı’nın kullandığı uçakla Eskişehir’e gitmiştir. Darbe girişiminin merkezlerinden ve lojistik üssü olan Çiğli üssüne hakim olan güçler tarafından onay verilmeden, bu konumda rahatça bulunması ve kendisine uçak tahsis edilmesi mümkün değildir.

Haberin Devamı

Oğlunu seri katil öldürmüştü

Şu anda FETÖ’den tutuklu olan Hasan Hüseyin Demirarslan’ın oğlu Göktuğ ve kız arkadaşı Elena Radchikova, ünlü seri katil Atalay Filiz tarafından öldürülmüştü.