Gazete Vatan Logo

FETÖ davasında 56 kişi tutuklandı

15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili operasyonlar yurdun dört bir yanından devam ediyor. Bugün saat 14:00 itibarıyla 56 kişi FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında tutuklandı.

FETÖ davasında 56 kişi tutuklandı

Bugün birçok ilde FETÖ operasyonları ve gözaltılar oldu. Operasyon sonucunda 56 kişi tutuklandı. Tutuklananlar arasında asker, polis, doktor, öğretmen,esnaf, ev hanımı ve daha birçok meslekten kişi bulunuyor.

Antalya’da FETÖ/PDY’den 15 tutuklama

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 28 kişiden 15'i tutuklandı.

Antalya'da "FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi olmak ve silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlarından yürütülen soruşturmalar kapsamında aralarında kız öğrenci yurdunda kurum temsilcisi, özel okul müdür yardımcısı ve polislerin de bulunduğu 28 kişi emniyet ekipleri tarafından gözaltına alındı. Şahısların bir kısmının ‘bylock’ kullandığı tespit edildi.

28 kişiden mahkemeye sevk edilen N.A., A.Ö., M.C.D., F.D., M.N., M.N., N.Ç., M.T., S.Ş.A., Y.S.U., Y.U., A.A., S.Ö. Antalya 2. Sulh Ceza Hakimliğince adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Antalya 2. Sulh Ceza Hakimliğince sorguları tamamlanan A.B., H.Ö., C.T., İ.G., B.S., A.M., E.Y., A.B., A.K., A.D., M.A., H.Ş., İ.H.D., H.Ç., H.B. ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haberin Devamı


Bartın'da FETÖ soruşturmasında 5 tutuklama

BARTIN'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında adliyeye sevk edilen 6 kişiden 5'i tutuklandı, 1'i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, geçen 19 Ocak'ta Bartın merkezli 3 ilde operasyon yapıldı. Bartın ile birlikte Ankara ve Niğde'de düzenlenen operasyonlardan 14 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 6'sı, Emniyet Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi. Örgütün şifreli haberleşme programı 'ByLock' kullandıkları iddia edilen aralarında polis ve imamların bulunduğu şüphelilerden H.U., H.S., M.K., H.İ. ve O.S. tutuklandı. M.S. ise, adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Nevşehirde FETÖ' den 5 tutuklama
NEVŞEHİR'de Fethullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ /PDY) soruşturması kapsamında aralarında asker ve polislerin de bulunduğu 5 kişi tutuklandı.
FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne üye olma suçundan Cumhuriyet Başsavcılığınca haklarında soruşturma başlatılan ev kadını R.M., polis memuru H.İ.K., binbaşı F.M.Y., üsteğmen M.D. ve uzman çavuş M.İ. Emniyet Müdürlüğü'nde alınan ifadelerinin ardından , Nevşehir Sulh Ceza Hakimliğine gönderildi. Şüpheliler, tutuklanarak, cezaevine gönderildi.

Aydın’da FETÖ şüphelisi 13 kadından 1’i tutuklandı
Aydın’da devam eden FETÖ/PDY soruşturması kapsamında dün adliyeye sevk edilen 13 bayandan 1’isi tutuklandı.
Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY silahlı terör örgütü soruşturması kapsamında Aydın Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonlarda gözaltına alınan 13 şüpheli bayan, emniyetteki sorgularının ardından bugün sabah saatlerinde Aydın Adliyesi’ne sevk edilmişti.
Örgütün sözde ablaları olduğu iddia edilen bayanların sorgusu gece geç saatlere kadar devam etti. Savcılıktaki işlemleri tamamlanan bayanlar tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkan bayanlardan 1’i tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 12 bayan ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Düzce'de 5 tutuklama

Düzce'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 5 kişi tutuklandı.
Düzce Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, "FETÖ üyesi olduğu" iddiasıyla haklarında gözaltı kararı bulunan 5 kişinin adresine operasyon
düzenlendi.
Yapılan aramalarda bazı belge ve dokümanlara el konulurken, gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 5 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Bu arada tutuklulardan birinin, örgütün kriptolu mesajlaşma uygulaması ''ByLock''u kullandığı öğrenildi.

Kocaeli'de 14 tutuklama

Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 23 şüpheliden 14'ü tutuklandı.
Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma doğrultusunda, örgütün şifreli haberleşme uygulaması "ByLock"u kullandıkları iddiasıyla Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan ve meslekten ihraç edilen 14 emniyet mensubu ile eski 8 kamu personeli ve bir muhtarın emniyetteki işlemleri tamamlandı.
Adliyeye sevk edilen 10'u eski emniyet mensubu 14 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Diğer 9 şüpheli ise yurt dışına çıkış yasağı ve adlı kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Bolu'da 1 tutuklama

Bolu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 2 şüpheliden biri tutuklandı.
Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) ekipleri, örgütün kriptolu mesajlaşma uygulaması "ByLock" kullandığı iddia edilen ve meslekten ihraç edilen 2 öğretmeni gözaltına aldı.
Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.
Şüphelilerden biri çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken diğeri, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Malatya'da 2 tutuklama

Malatya’da yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan 21 kişiden 2’si tutuklandı.
Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY terör örgütü soruşturmasında İl Milli Eğitim Müdürlüğündeki öğretmenlik görevlerinden ihraç edilen 21 kişi gözaltına alındı. Emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 2’isi tutuklanırken 19 kişi ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Mersin'de 8 tutuklama

Mersin'de 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgüt faaliyetlerine devam ettikleri, finans sağladıkları ve örgütün gizli haberleşme ağı olan 'Bylock'u kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınıp dün adliyeye sevk edilen 18 kişiden, aralarında eski 1. sınıf emniyet müdürünün de bulunduğu 8 kişi tutuklandı.
15 Temmuz darbe girişiminin ardından Mersin Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında müşteki, tanıklar, şüphelilerin ifadelerinden ve yapılan çalışmalardan yola çıkılarak Mersin’de örgüt faaliyetlerine devam ettikleri, finans sağladıkları iddiasıyla 14 kişi ile örgütün gizli haberleşme ağı olan 'Bylock' kullandıkları tespit edilen 4 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.
Başsavcılığın talimatıyla Mersin İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen eş zamanlı operasyonda 6'sı kadın 18 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda çeşitli örgütsel dokümanlar ele geçirildi. Dün emniyette ifadeleri tamamlanan 18 kişi yoğun güvenlik önlemleri altında Toros Devlet Hastanesinde sağlık muayenesinden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.
Şüphelilerden, Saffet A, Ayşe E, Emine G, Hatice A, İbrahim K, Muhammet E. ve Selami B. ile eski birinci sınıf emniyet müdürü Levent A. tutuklandı.
Mahkeme, 10 şüpheliyi ise adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.

Haberin Devamı