Gazete Vatan Logo

FETÖ’cülerin mekanı: CAFE 46

Firari FETÖ’cülerin ABD’deki yeni buluşma mekanını VATAN ortaya çıkardı. New Jersey eyaletinde geçen yıl açılan ‘Cafe 46’ ABD’ye yerleşen firarilerin uğrak mekanı oldu

FETÖ’cülerin mekanı: CAFE 46

ABD’deki Fetöcülerin buluşma mekanı olan ve South Hackensack bölgesinde bulunan Cafe 46’nın sahibi FETÖ’nün New Jersey’deki finans işlerini yürüten Fatih Kayalar. Kayalar, örgütün işlettiği Kucaklama - Yardım Vakfı’nın da kurucusu. Örgütün kurduğu bu kafede ise yine örgüte yakın isimler çalışıyor. Müşterilerin çoğunluğu da firari FETÖ’cüler ve ailelerinden oluşuyor. Üyelerini bir arada tutmak için çeşitli etkinlikler düzenleyen örgüt, Ramazan ayında verdiği iftar yemekleri sonrasında FETÖ’cülerin çocukları için de “Karagöz - Hacivat orta oyunu” gibi eğlenceler düzenliyor. Çocukları devşirmek için sohbet adı altında örgütsel eğitim veriliyor. Büyükler içinse ney dinletisi gibi müzik etkinlikleri düzenleniyor. Cafe 46’nın internet sitesi ve sosyal medya hesaplarında yemek ve içecek yorumlarında FETÖ’ye yakın Türklerin isimleri yer alıyor. Özellikle firari bazı FETÖ’cülerin bu kafeye gidip check-in yapması ise dikkat çekiyor.

Opçin ticaret yapıyor!

Tuncay Opçin gibi isimlerin de müdavimi olduğu bu kafede; örgüt elemanları ticari görüşmelerini de gerçekleştiriyor. Burada şirket kurup ABD’de satmak için aracılar vasıtasıyla Türkiye’den tekstil ve gıda ürünleri satın aldığı da belirlenen Opçin’in şirketi de New Jersey eyaletinde faaliyet yürütüyor.

Haberin Devamı

Kafenin check-in müdavimleri

1-Çetin Özgür: FETÖ’nün Emniyet’teki mahrem imamlar kadrosu çökertilirken 731 kişi hakkında 22.5 yıla kadar hapis cezası istendi. Şüpheli mahrem imamlardan biri de Çetin Özgür. Özgür, ABD’ye kaçtıktan sonra New Jersey eyaletine yerleşti.
2- Nurettin Karaca: Eski üst düzey emniyetçiler Ramazan Akyürek, Ali Fuat Yılmazer ile Yurt Atayün’ün arasında bulunduğu 138 kişinın yargılandığı VIP Dinleme davasının firarı sanıklarından. Tutuklu Boydak Holding yöneticisi Şükrü Boydak, ABD’deki şirket bayisinin tavsiyesi üzerine, burada eğitim gören çocukları için “mentor” olarak Nurettin Karaca ile anlaştığını anlatmıştı. Bu kişiye çocuklarının evine yakın bir yerde Manhattan’da 5 bin dolara ev kiraladığını, oğluna 60 bin dolara aldığı otomobili de üzerine yaptığını kaydetmişti. Firari Karaca da sık sık bu mekanda check-in yaparken bu mekanı işleten kişi olarak biliniyor.
3-Avukat Ahmet Can: FETÖ’nün yargıdan sorumlu imamı. Türkiye’de yargı organlarında bulunan elemanlarına Gülen’in bilgisi dahilinde doğrudan talimat vererek davaların sonucunu etkiliyordu. 2014 yılında yurtdışına kaçtı.
4-Füsun Ateşmen: İstanbul’da öğretmenlik yaparken 2 Eylül 2016’da meslekten ihraç edildi. 2 yıldır New Jersey’de yaşıyor. Mekana gidip check-in yapıp yemeklere yorum yapanlardan.

Haberin Devamı