Gazete Vatan Logo

FETÖ'cülerin kaçış noktası Meriç

15 Temmuz darbe girişiminin ardından meslekten ihraç edilen ya da hakkında yakalama kararı bulunan aralarında profesör, öğretmen, mühendis, hemşire ve hakimin de bulunduğu 20 FETÖ/PDY üyesi, Yunanistan'a kaçmak istedikleri Meriç İlçesi'nde jandarma ekiplerince yakalandı. Yasa dışı yollardan Yunanistan'a gitmek için 5 ile 15 bin lira arasında para ödedikleri belirlenen 3 organizatör ise tutuklandı.

FETÖ'cülerin kaçış noktası Meriç

Edirne'nin Yunanistan sınırındaki Meriç İlçesi, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan operasyonlardan kaçmak isteyen FETÖ/PDY üyelerinin kaçış noktası haline geldi. Darbe girişiminin ardından Yunanistan'a gitmek isteyen aralarında profesör, öğretmen, mühendis, hemşire, hakim, TRT haber spikeri, Başbakanlık çalışanın da bulunduğu 20 şüpheli jandarma ekiplerinin denetimleri sayesinde yakalanarak gözaltına alındı. Bunlardan haklarında yakalama kararı bulunan 14 şüpheli tutuklanırken, FETÖ/PDY bağlantıları nedeniyle kaçan şüphelilerin organizatörlere kişi başı 5 ile 15 bin lira arasında ödeme yaptıkları ortaya çıktı.

NEHRE ATLADI, HALA BULUNAMADI

Meriç nehrine botla gelerek Yunanistan'a geçmek isteyen şüphelilere yardım eden 3 organizatör tutuklanırken, haklarında insan kaçakçılığı yerine FETÖ/PDY terör örgütüne yardım ve yataklıktan soruşturma başlatıldı. FETÖ/PDY soruşturması kapsamında HAVELSAN'dan ihraç edilen bilgisayar mühendisi Mustafa Zümre, geçen 20 Aralık günü Yunanistan tarafına geçmek için Meriç Nehri'ne atladı. Nehirde gözden kaybolan Zümre, AFAD ekiplerince yapılan aramalara rağmen bulunamadı.

Haberin Devamı

14'Ü TUTUKLANDI

Edirne Jandarma Komutanlığı ekiplerince yakalanarak gözaltına alınan şüphelilerden 14'ü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanırken, 4'ü adli kontrolle, 2'si savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı. Son olarak TRT haber spikeri Hamza Günerigök ve Başbakanlık Sektörel İzleme ve Değerlendirme birimindeki raportörlük görevinden ihraç edilen 35 yaşındaki Mustafa Özdemir, Meriç İlçesi'nde Yunanistan'a kaçmak isterken yakalanmıştı.