Gazete Vatan Logo

FETÖ’cülerin baktığı davalar yeniden görülsün

5 bin hakim ve savcının FETÖ üyesi oldukları için ihraç edildiğini hatırlatan MHP lideri Bahçeli, “Bu adamlar kime ceza vermişse onların hepsinin mahkemesinin yeniden görülmesi lazım” çağrısında bulundu

FETÖ’cülerin baktığı davalar yeniden görülsün

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli önceki akşam iftarda bir araya geldiği gazetecilerin sorularını yanıtladı. Af çağrısını hatırlatan Bahçeli, ‘Hayata Dönüş’ operasyonunu hatırlatarak, “Bunlardan ders çıkararak erken uyarı yapıyoruz. ‘Dikkatli olun yarın ne olacağı belli olmaz’ diyoruz” dedi.

‘Ayrı bir tüzel kişiliğim’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu konudaki açıklamasını hatırlatan Bahçeli, “AKP’nin gündeminde böyle bir konu olmayabilir ama ben ayrı bir tüzel kişiliğim” dedi. Cezaevlerindeki duruma ilişkin rakamlar veren Bahçeli, “Böyle bir cezaevi hayatında bir tanesi battaniye yaksa, bir tanesi ranzayı kırsa bir diğeri iki gardiyanı tutsa. Orada bizim elimizdeki telefonlardan daha iyi iletişim var. İletişim ağı açısından cezaevlerinde eski güvercinler uçuyormuş gibi. Birden uçar. Bayrampaşa’da Ankara Ulucanlar’da başlayan bir olay 20 cezaevine birden yayıldı” dedi.

‘250 bin mağdur’

FETÖ üyesi 5 bin hakim ve savcının ayıklandığını söyleyen Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü: TSK hala temizlenmedi, emniyet öyle, yargı öyle. Bir konu daha var: 5 bin hakim ve savcı FETÖ üyesi olduğu için ayıklanmış. Peki bu 5 bin hakim ve savcının görevdeyken haksız yere yargıladığı ve cezalandırdığı insanlar nerede? Onları kim koruyacak, onlara kim sahip çıkacak! 5 bini görevden aldın da kime bu adamlar ceza vermişse onların hepsinin mahkemesinin yeniden görülmesi lazım. Yazık günah bu insanlara. 5 bin insan 50 bin davaya bakmışsa elli bin insana ceza vermişse, aileleriyle birlikte al sana 250 bin mağdur. Bahçeli, ‘Siyaset ayağının temizlendiğine inanıyor musunuz?’ sorusuna ise, “Hayır. Daha var. Adamı dışarı bırakıyorsun mağduriyet diyorsun. Siyasi ayak kolay kolay temizlenmiyor” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

2001’de hedef Ecevit’ti şimdi Erdoğan

Ekonomi alanındaki olumsuz gelişmelerin arkasında dış güçlerin olup olmadığı yönündeki soru üzerine “Türkiye’ye gelecek olan bir takım sermaye hareketlerini durdurup, geciktirmek gibi oyunlarla bir siyaseti neticelendireceklerini zannediyorlarsa o kimseye yar olmuyor” dedi ve 2001 krizini hatırlattı. Bahçeli, “Dediğiniz doğrudan Sayın Erdoğan’ı yok etmek amaçlı mı?” sorusu üzerine de “Zaten o bir yerden başlar. Durup dururken Ecevit gibi çok değerli bir siyasi şahsiyeti Türkiye’de ne hale getirdiler, 2001 yılında” dedi ve DSP’nin bölünmesini hatırlattı. Krizin anayasa kitapçığı fırlatılmasıyla çıkacak bir şey olamdığını dile getiren Bahçeli, “Bir şekliyle mevcut iktidarı, onun genel başkanı ve cumhurbaşkanı olan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a husumeti geliştirme noktasında bir çaba var. Gele gele ekonomik duruma geldiler. Ama batarsak hep beraber batarız” diye konuştu. Bahçeli, “2001 yılı ile benzerlik var mı?” sorusuna da şu şekilde cevap verdi: Senaryo aynı. Aynı senaryo, hedefler farklı. Birisinde Ecevit’ti, şimdi Recep Tayyip Erdoğan. Eğer Deniz Baykal Allah sağlık versin görevde olsaydı hedef o olurdu. Olayları yan yana getirip analiz yapmak lazım.

Haberin Devamı

Çakıcı’ya övgü

Hastaneye kaldırılan Alaaddin Çakıcı’yı ziyareti için “Duyar duymaz ziyaretine gittim. Hastalığını ciddiye almak ve gerekli tedbirleri geliştirmek lazım” diyen Bahçeli, bu konuda yöneltilen eleştirilerle ilgili ise şöyle konuştu: Selahattin Demirtaş kadar suçlu değil canım. Beş tane siyasi parti kuyruk oldu, dışarı çıkarmak için gayret gösteriyorlar. Yani onlar tartışılmıyor da Alaaddin Bey niye tartışılıyor? Alaaddin Beyin bir yönüyle vatan millet için verdiği mücadeleler var. Bilen bilir. Devleti yönetenler de bilir, başkaları da bilir” dedi. Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Çakıcı ile ilgili bir talebinin olup olmadığı ile ilgili soruya ise, “Cumhurbaşkanından bugüne kadar ben herhangi bir talepte bulunmadım. Cumhurbaşkanın yetkisi var. Yetki bende olsa şimdiye kullanmıştım” diye konuştu. Bahçeli ziyarette Çakıcı’ya tespih hediye ettiğini söyleyerek, “Tespih cezaevinde iyi çekilir. Benim ülküdaşım o” dedi.

Haberin Devamı